BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaymakamlıktan tokalaşmayın uyarısı

Domuz Gribinin yayılmaması için belli bir süre tokalaşılmaması ve öpüşülmemesi konusundaki uyarılar kamuoyunda yer buldu.

Abone ol

Hükümet Konağı ve Elmadağ adliyesindeki tüm odalar, makam odaları dahil olmak üzere kamu kuruluşları ve halkın yoğun olarak ziyaret ettiği yerlere üzerinde “Sağlığınız İçin tokalaşmayın” yazılı afişler asılarak vatandaşlar uyarılıyor.

Ayrıca diğer tedbirler olarak, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları gereğince çalışmalar başlatıldı. Alınan kararlara göre, okulların mesai gününe temiz ve hazır halde teslim edilmesi için çalışmalar sürüyor. Okullarda sıvı sabun, kağıt havlu ve temizlik malzemeleri ihtiyaçları karşılanarak kişisel ve kurumsal sağlığa uygunluk sağlanacak. Belediye başkanlığınca toplu taşıma araçlarının fiziksel temizliği sağlanacak. Tüm okullarda okul idaresi ve öğretmenlere Sağlık Grup Başkanlığı hekimlerince Domuz Gribi ve Mevsimsel Grip ve korunma yolları hakkında bilgilendirme çalışması yapılacak. Okullara yeterli sayıda ateş ölçer (beden derecesi) bulundurulacağı bildirildi.