BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Meclisde yer yerinden oynayacak

DTP'liler Ankara'da tansiyonu bir anda fırlatacak. Meclis'de şimdiye kadar görülmemiş bir eylem yapacaklar...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- DTP’liler, parti teşkilatlarını kapsayan son operasyonları protesto için eylem kararı aldı. Genel Başkan Ahmet Türk’ün “gerekirse parlamentodan çekilebiliriz” türünd eki açıklamaları ile gerginlik yaşanacağının ilk işaretleri verildikten hemen sonra , TBMM Grubu da bir dizi eylem kararı aldı.

TÖRENLERDE YOKLAR
Gösterilerde taş attığı gerekçesiyle tututklanın çocukların durumunu protesto etmek için TBMM’deki 23 Nisan Ulus al Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına k at ılmama kararı alan DTP yönetimi, geçen hafta parti yönetimi olarak yaptıkları t oplantılarda Türkiye genelinde bir dizi eylem kararı da aldı.

MECLİS’TE SABAHLAYACAKLAR
Son operasyonları protesto etmek ve partilerine dönük yapılan operasyonların ‘kasıtlı’ ve ‘sindir me amaçlı’ olduğu iddialarını dile getirebilmek amacıyla TBMM Genel Kurul’unda otur ma eylemi yapma kararı da alındı. Bugün Genel Kurul oturumu kapandıktan sonra Genel Kurul salonundan çıkmayıp, yarın (23 Nisan) özel gündemli oturuma kadar (saat: 15.00) genel kurulda oturma kararı alan DTP’liler, 17 Mayıs’ta da tüm Türkiye geneline yayacakları bir eylem hazı rlığındalar. Tüm DTP teşkilatları ve partililerin bulundukları merkezlerden Ankara’ya doğru yürüyüşe geçme ve Ankara’ya kadar yürüme şeklinde eylem yapacakları bildirildi.