BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  POLİTİKA

Meclis'de cemevi kavgası

TBMM Genel Kurulu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan düzenlemenin görüşmelerinde tartışma yaşandı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu, CHP'li Kamer Genç ile İçişleri Bakanı Şahin arasında sert geçen cemevi polemiğine sahne oldu.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan yasa tasarısının 17. maddesinin görüşmelerine geçilirken oturduğu yerden kalkan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, tasarıda yer alan "mabetler" ifadesinin cemevlerini kapsayıp kapsamadığını sordu.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Muammer Güler'in, ifadenin Komisyon'da "ibadet yerleri" olarak zikredildiğini söylemesi üzerine Genç, sorusunu tekrar etti.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Sadık Yakut, 'Komisyon Başkanı cevap verdi, ben kendisine 'şöyle cevap ver' diyemem. Söylettirmek için zorlayamam ki sizin gibi" karşılığını verdi.

Yakut, Genç'in sorusunu yinelemesi üzerine Komisyon Başkanı Güler'e, "Sayın Başkan lütfen cevap verin; var veya yok deyin" dedi. Komisyon Başkanı Güler, 'İbadet yerleri olarak zikredildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ibadet yeri olarak kabul edilmediği için cemevlerinin kapsam içine alınmadığı ifade edildi" diye konuştu.

CHP'li Genç'in, "Cemevlerinin ibadet yeri olmadığını söyleyecek kadar geri zekalı bir düşünce var mı, böyle sakat bir düşünce olamaz" dedi.

Genç, Komisyon sırasında oturan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e doğru yönelerek, "Ne elini sallıyorsun?" dedi.

CHP sıralarının önünden Komisyon sırasına doğru yürümek isteyen Genç, Şahin'e, "Çık. Gel buraya" diye bağırdı.

Bu sırada CHP'li bazı milletvekilleri Genç'i engellerken, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise Komisyon sırasına doru hareket etmek isteyen AK Parti'li milletvekillerine engel oldu.

Bazı AK Parti milletvekillerinin "Terbiyesiz, bağırma, yürü..." diye seslenmesine Genç de "Kölelikten kurtulmadınız be..." karşılığını verdi.