BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.401,02
HABER /  DÜNYA

Meclis önünde Balbay’a özgürlük eylemi

TBMM önünde, tutuklu milletvekili gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın serbest bırakılması için eylem yapıldı. <br/>TBMM Çankaya girişinde topla...

Abone ol

TBMM önünde, tutuklu milletvekili gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın serbest bırakılması için eylem yapıldı.
TBMM Çankaya girişinde toplanan, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mustafa Balbay’ın eşinin de aralarında bulunduğu Balbay’a Özgürlük Platformu üyesi bir grup, Balbay’ın serbest bırakılmamasını ağızlarını bantlayarak protesto etti. Demokratikleşme paketi ile kaldırılması düşünülen ‘Andımız’ı da okuyan grup ‘Balbay nerede, biz oradayız’, ‘İzmir’in iradesi Sincan’da tutsaktır’ dövizlerini taşıdı.
Balbay’ın eşi Gülşah Balbay, eşinin tutukluluğunun sürdüğünü ve hala kendisinin oturması gerektiği koltuklarda bulunmadığını, yasama faaliyetlerinde yer almadığını vurgulayarak “Bu Türk demokrasinin en utanç dönemidir. Mustafa Balbay ile birlikte 7 milletvekilimiz şuanda cezaevinde yeni yasama dönemine girmiştir. Bizler halk olarak hazmedemiyoruz. AKP iktidarına, vekillerine seslenmek istiyorum. Sizin demokrasiden anlayışınız nedir? Demokrasi kavramı sizin için ne anlam ifade ediyor? Terörizm, adalet kavramları gibi demokrasi kavramlarını kendinize göre içini boşaltınız ve kendinize göre anlamlandırıp halka sunuyorsunuz. Yeni bir demokrasi paketi daha çıkardınız. Yeni demokrasi paketini incelediğimizde albenili evet bazı maddeler çok umut verici ama ayrıntılara girdiğimizde tamamen Türk demokrasisine uygulanan ötenazi programından başka bir şey değil. Her demokrasi paketiniz ağır ağır, yavaş yavaş, Türk demokrasisini yok etmeye yöneliktir” dedi.
Önümüzde yerel ve genel seçimlerin olduğuna dikkat çeken Balbay, “Ben eşim adıma konuşuyorum, Yarın bir gün İzmir’e gittiğiniz de halktan hangi cesaretle oy verin diyebileceksiniz. İzmirliler size söylemeyecekler mi ’Biz vekilimizi seçtik mecliste göremedik’ demeyecek mi? Siz demokrasiyi kendi geminiz olarak görüyorsunuz, kaptanı sizlersiniz, halkı da kürek çeken forsalar olarak görüyorsunuz” diye konuştu.
Grup adına ise bir açıklama yapan Balbay’a Özgürlük Girişimi İzmir Platformu Başkanı Birol Saygı seçilme koşullarını yerine getiren ve halkın oylarıyla seçilen 8 milletvekilinin hala tutuklu bulunduğunu belirterek Meclis’in bu ayıba son vermesi gerektiğini kaydetti.
(İHA)