BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  GÜNCEL

Meclis kürsüsüne böyle geldi

TBMM’de kürsüye yat maketi, bir şişe mazot ve 3 bin liraya kiraladığı pırlanta ile çıkan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP grubunun ç...

Abone ol

TBMM’de kürsüye yat maketi, bir şişe mazot ve 3 bin liraya kiraladığı pırlanta ile çıkan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP grubunun çiftçilerin kullandığı yakıtın fiyatının yüksekliği konusunda verdiği önergeye iktidar grubundan oy istedi.
TBMM Genel Kurulunda, CHP grubunun çiftçilerin kullandığı yakıtın fiyat yüksekliği konusundaki araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi görüşmelerinde söz alan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kürsüye yanında getirdiği lüks yat maketi, 1 şişe mazot ve 3 bin liraya kiraladığı pırlanta ile çıktı. Kürsüde duran yatı göstererek, “Bu yatta kullanılan mazot var, bir de çiftçilerimizin kullandığı mazot var. Bu lüks yatın sahiplerinden maalesef ÖTV mazottan alınmıyor. Bu lüks yata mazot aldığınız zaman bin 500 küsür lira, çiftçi mazot aldığı zaman 5 bin lira veriyor” diyen Öğüt, çiftçinin mazota para yetiştiremediğini söyledi. Öğüt, “Şu lüks yata binen zenginler ÖTV ve KDV ödemiyor. Sadece lüks yata binenler değil, gemisi olanlardan da vergi almıyorlar” dedi.
Yanında getirdiği ve 3 bin liraya kiraladığını söylediği pırlantayı gösteren Öğüt, “Bu pırlantaya ben 3 bin lira verdim kiraladım, bu pırlanta taşı dışarıdan geldiği zaman vergi yok, ama gariban çiftçiden bu mazot için üç misli vergi alırlar” diye konuştu.
AK Parti sıralarına dönerek önerge için oy isteyen Öğüt, “Eğer bu önergeye oy vermezseniz sizi bütün çiftçilere şikayet edeceğim” şeklinde konuştu.
(İHA)