BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan cemaatin hazırladığı filmi açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı mitinginde konuştu. Hedefinde Pensilvanya ve Doğubeyazıt'ta 6 işçiyi kaçıran PKK vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, cemaatin kendisi ve ailesi hakkında hazırladığı filmi cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine yetiştirmeye çalıştığını açıkladı.

PKK'nın Doğubeyazıt'ta kaçırdığı 6 işçi için vergi istemesine Erdoğan, "Ölelim ama bir kere ölelim, onurumuzla, haysiyetimizle ölelim. Ama sandıktaki o onuru hep birlikte kurtaralım." diyerek tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, 1 Haziran'da seçimlerin yeniden yapılacağı Ağrı'da partisinin mitinginde halka seslendi.

Erdoğan'ın gündeminde BDP'nin Ağrı'da yaydığı kara propaganda, PKK'nın Doğubeyazıt'ta kaçırdığı 6 işçi ve cemaatin kendisi ve ailesi için hazırladığı film vardı. İşte öne çıkan satır başları:

"Burada inanıyorum ki pazar günü sizler Ağrı dağının şanına yakışır şekilde AK Parti'yle gürleyeceksiniz. Mesele bu ülke halkına hizmet meselesidir. Biz Ağrı'ya nasıl hizmet getireceğiz ona mı oy vereceğiz yoksa ideolojilere mi?

SANDIKLARIN 15 KEZ SAYILDIĞI İDDİASI

Sandıkların 15 kez sayıldığı iddiası pompalanıyor, tamamen yalan. BDP bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. Sandıklar bir kez tam olarak sayıldı. İkinci kez sile yeniden sayım gerçekleşmedi. BDP adeta meydanı terörize etti. 30 Mart akşamı yaşadık mı yaşadık. Bu zihniyetin sandığa inancı düşünceye saygısı yok. Bugüne kadar tehditlerle oy almanın yoluna gittiler.

İKİ DE BİR PARTİNİN ADINI DEĞİŞTİRİRSİN

İkide bir partinin adını değiştirirsin, başka bir işe de yaramazsın. Şimdi adı HDP oldular. Ağrı'da ne yapılmışsa biz yaptık. Siyaset yalanla yapılmaz, her yolu meşru görerek yapılmaz. Siyaset dürüstlükle yapılır şeffaf yapılır.

15 BİN POLİS VE 2 BİN GENÇ ASKERE GÖNDERİLDİ İDDİASI

Bunlar yalana doymak bilmiyorlar. Ne diyorlar? 30 Mart'tan sonra Ağrı'ya 15 bin polis gönderildi, diyorlar. Allah aşkına nerede bu polisler, gösterin biz de görelim. Hepsi 'a'dan 'z'ye yalan. 30 Mart'tan sonra Ağrı'dan 2 bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar. Hem komik hem yalan.

Sırrı Sakık fanidir. Mesele mensubu olduğu zihniyettir. Tayyip Erdoğan da fanidir. Baki olan hedefler için fanilere lütfen kanmayın diyoruz.

HANIM KARDEŞLERİNİZİ EVLERE KİLİTLİYORLAR

Doğubeyazıt'ta pislikte geçilmiyor. Niye tehditle. Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar. Hanım kardeşlerim sandığa girerse AK Parti çıkacak. Ben pazar günü hanım kardeşlerimden ayrı bir sıçrama bekliyorum. Unutmayın kale içeriden fethedilir.

Siyaset planla yapılır, projeyle yapılır. Kağızman yolunu yapan kim? Ağrı yolunu yapan kim? Hizmet ortada. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. 

30 mart'ta millet plansız vizyonsuz partilere çok güzel bir ders verdi. Millet bir kez daha yeni Türkiye hedefine, çözüm siyasetine en güçlü desteğini verdi.

OTURMAYA DEVAM EDİYOR

AK Parti seçimden birinci çıktığı haled iki aydır yoğun bir şekilde koşturuyor. Seçimde oylarını artıramayan partiler ne yapıyor? Normalde onların bizlerden daha fazla çalışması lazım. Ama onların öyle bir derdi yok. Bahçeli AK Parti karşısında 8 kez seçim kaybetti hala orada oturmaya devam ediyor.

ÇATI 30 MART'TA UÇTU

Bu arada emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Neymiş 'çatı kuruyorlarmış.' Bir çatı kurarak da cumhurbaşkanı seçeceklermiş ve bu 'çatı cumhurbaşkanı' olacakmış. O çatı 30 Mart'ta uçtu, gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok, damı. Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor. 

İSMİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ

İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, haziran ayı içinde, mayıs diye planlamıştık, inşallah haziran ayı içerisinde adayımızı açıklayacağız. İstişarelerimizi yapıyoruz, inşallah ardından ismimizi, adayımızı açıklayacağız. İstişarelerimiz devam ediyor. Dün Meclis Başkanı'nı ziyaret ettik, kendisiyle dertleştik, konuştuk ve bunları devam ettireceğiz, STK'ları ziyaret edeceğiz. Oraların da kanaatini alacağız. Bu arada kamuoyu araştırmalarımızı yaptık, yapıyoruz ve en ideal ne ise halkımızın isteği, istikametinde kararımızı vereceğiz.

Diyarbakır'da yavruları kaçırılan anneler babalar oturma eylemi yapıyor. 134 tane yavru dağa kaçırıldı. BDP'ye seslendim bu çocukları siz alıp geleceksiniz dedim. Niye bu adresleri onlar çok iyi biliyor.

PKK VERGİ İSTİYOR

Getirmeleleri halinde bizde iktidar olarak b planımızı c planımızı uygulamaya koyacağız. Doğubeyazıt'ta 6 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Onlar da belli. Siyasi görüntüsü BDP-HDP. Onları da alıp getirmesi gerekiyor.

Neymiş Vahit Kiler devlete vergi veriyor bize de vergi verecek. Lafa bak. Bunlar nereye soksan girer. Mafya mı, terör mü, eşkıya mı hepsi var. Alın teri dökmeden haraç istiyor haraç.

ÖLELİM AMA BİR KERE ÖLELİM

Kesinlikle böyle bir şeye yanaşmayacaksın dedim. Bu mücadele onur mücadelesidir, haysiyet mücadelesidir. Devlete vergi veriyorsun, bize de vereceksin öyle mi? Devlet aldığı vergiyi nereye harcıyor? 

DEVLET VERGİYİ DOĞUBEYAZIT'IN YOLLARINA OKULLARINA HARCIYOR

Alınteriyle çalışan insanları siz kalkıp da kaçırmaya yönelirseniz, 'Devlete vergi veriyorsun bana da vereceksin.' Peki devlet aldığı bu vergiyi nereye harcıyor? Doğubayazıt'ın yollarına harcıyor. Doğubayazıt'ın okullarına harcıyor, hastanesine harcıyor. Sen nereye harcıyorsun? Sen insanları öldürmeye harcıyorsun. Onun için bu duruşumuz çok önemli.

SEN İNSANLARI ÖLDÜRMEYE HARCIYORSUN

Sen insanları öldürmeye harcıyorsun. Onun için bu duruşumuz çok önemli. Ölelim ama bir kere ölelim, onurumuzla, haysiyetimizle ölelim. Ama sandıktaki o onuru hep birlikte kurtaralım.

Çözüm sürecinin sabote edilmesine sabote edilmesine izin vermeyeceksiniz. Kandan beslenenler bu süreci bozmak isteyecek.

PENSİLVANYA FİLM HAZIRLIYORMUŞ

Yeni bir haber aldım, duydum ki Pensilvanya benimle, ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Bu film için bana uygun bir artist henüz bulamamışlar. Çocuğuma benzer bir artist henüz bulamamışlar. Halbuki Hollywood'a gitmelerine gerek yok, kendi içlerinde bunu başaracak artistler var. Bu tuzakların hiçbiri tutmuyor tutmayacak.

Hesap şu, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine bu filmi yetiştireceklermiş. Onun gayreti, hesabı içindeler. 17 Aralık, 25 Aralık dediler tutmadı. 30 Mart dediler yine tutmadı. Şimdi de 10 Ağustos diyorlar. 10 Ağustos'ta da Allah'ın izniyle yine tutmayacak, ben buna inanıyorum.

BAZI YAZAR MÜSVEDDELERİ

Biz milli birlik dedik çözüm süreci dedik. Benim Kürt vatandaşlarımı kardeşim diye bağrına basan ilk başbakan Tayyip Erdoğan oldu. Hiç kimse bunu söylemedi. Biz yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Bizim farkımız bu. Pensilvanya'ya kaçan zat elinden geldiğinde çözüm sürecini sabote etti. Hatta bazı yazar müsveddeleri terörü yeniden başlatın diye akıl verdi. Benim Ağrılı kardeşim bu oyuna gelmedi.

AĞRI'YA İKİ MÜJDE

Ağrı merkezde doğalgaz dağıtımı için ihaleye çıktık. özel sektörden buna rağbet olmadı. Dağıtımı Ağrı'da devlet olarak biz yapacağız. bununla ilgili yasal düzenleme gerekiyordu. Doğalgaz kanunu piyasasında değişiklik için yasa teklifi sunuldu.

Elektrik borçlarını faiziyle alakalı. Elektrik dağıtımları artık özel sektörde. Şirkete ricada bulunduk. Özelleştirme tarihinden önceki döneme ait elektrik borçları Edaş'a 1 Haziran-31 temmuz tarihleri arasında müracat edilmesi halinde vazgeçilecek. Sadece ana parası alınacak.

Aboneliği olmayan da aynı tarihlerde başvurularla geriye dönük hiçbir işlem yapılmayacak