BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Bu heyecana yürek dayanmaz

Dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcular, Probase Dünya Kupası’nın İstanbul ayağında Avrupa’nın en yüksek binası İstanbul Sapphire’den paraşü...

Abone ol

Dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcular, Probase Dünya Kupası’nın İstanbul ayağında Avrupa’nın en yüksek binası İstanbul Sapphire’den paraşütle atladı.
Probase Word Cup Türkiye ayağı 236 metre ile Avrupa’nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire üzerinden yapılan atlayışlarla gerçekleşti. Şampiyonaya 18 ayrı ülkeden 65 lisanslı profesyonel paraşütçü katıldı. Saatler öncesinden yarışmanın yapılacağı binaya gelen sporcular hazırlıklarını büyük bir titizlikle yaptı. Ayakkabılarını sıkı bağlayan, paraşütlerini giyen adrenalin tutkunları, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek binasından kendilerini boşluğa bıraktı. Atlayışlar sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için sıkı güvenlik önlemleri alındı.

“İSTANBUL SAPPHİRE BASE JUMP İÇİN İDEAL”
Yarışmanın Türk sporcularından olan Cengiz Koçak, Base Jump şampiyonasında ilk kez Avrupa’nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire’den atlayacağını söyledi. Koçak risk oranı yüksek olan paraşüt sporu için ise iyi bir eğitimden geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Yarışmaya geçen yılda katılan bir diğer Türk sporcu Hasan Dökmetepelioğlu ise paraşütle atlamanın inanılmaz bir duygu olduğunu ifade etti. İstanbul Sapphire’in BASE Jump için ideal bir yükseklikte olduğunu söyleyen Hasan Dökmetepelioğlu yarışmanın puanlama sistemi hakkında da bilgiler verdi. 5 ayrı noktada düzenlenen yarışmaların Türkiye ayağı 3 gün boyunca devam edecek. Yarışmada dereceye girenler 30 Mayıs’ta ödüllerini alacak.
(İHA)