BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Alev alev yanan minibüse hortumla müdahale

Bursa’da seyir halindeki bir minibüs adliye önünde alev alev yandı. Kendini araçtan zor atan sürücü, bahçe hortumuyla yanan minibüsünü söndü...

Abone ol

Bursa’da seyir halindeki bir minibüs adliye önünde alev alev yandı. Kendini araçtan zor atan sürücü, bahçe hortumuyla yanan minibüsünü söndürmeye çalıştı. Yoldan geçen vatandaşların da söndürme tüpüyle müdahale ettiği yangın, herkese korku dolu anlar yaşattı.
Edinilen bilgiye göre merkez Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi’ndeki bir konfeksiyon firmasında çalışan Hikmet Güneş, 16 LEM 87 plakalı minibüsle Uluyol Caddesi üzerindeki bir bankaya geldi. Arkadaşı Fahri Ayyıldız’ı banka önünde bırakan Güneş, minibüsüne park yeri aramaya başladı. Adliye önünden geçerken minibüs birden alev aldı. Araçtan kendini zor atan Güneş, bahçe sulamada kullanılan hortumla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Sürücüye yoldan geçen vatandaşlar ve polis ekipleri de yardımcı oldu. Bir vatandaş, kimsenin kullanmasını bilmediği tüpü açarak alevleri söndürdü.
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise soğutma çalışması yaptı. Yangının aracın elektrik akmasından çıktığı öğrenildi. Aynı işyerinde çalıştığı arkadaşını bankaya getirdiğini söyleyen sürücü Hikmet Güneş, “Hararet göstergesi normaldi. Minibüs bir anda alev aldı. Nasıl olduğunu anlayamadım. Hemen araçtan inip yangına müdahale ettim” diye konuştu.
Polis ve itfaiye ekipleri olayla alakalı soruşturma başlattı.
(İHA)