BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Pedagojik formasyon başvuruları başladı

2014 yılı Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifikası programı için tercih başvuruları başladı. İşte tarihler...

Abone ol

2014 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına yerleştirme için adaylardan 28 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında tercih alınacak.

Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek.

ÖSYM, 2014 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına yerleştirme için tercihlerin alınacağını duyurdu. Buna göre adaylar tercih işlemlerini internet üzerinden yapacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM aday işlemleri sisteminde adaya ait kayıt bilgilerinde yer alacak. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede merkez tarafından bu bilgiler kullanılacak. Adaylar ais.osym.gov.tr adresinden lisans eğitimi bilgilerini kontrol edebilecek. Lisans eğitimi bilgilerinde eksiklik veya hata olanlar eğitimi bilgilerini tercih süresi içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde yenileyebilecek. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların mezuniyet belgesinin aslını veya onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Birden fazla lisans mezuniyeti olanlar bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabilecek. Sınav koordinatörlüklerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacak.

Adaylar kılavuza ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek. Yerleştirme için tercih yapacak adayların kılavuza dikkatle incelemeleri gerekiyor.