BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.429,17
HABER /  DÜNYA

Meclis Başkanlığı için en güçlü aday

TBMM Başkanlığı seçimi yaklaşırken, Meclis kulisinde AK Parti’nin en güçlü adayı olarak ismi dolaşan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’n...

Abone ol

TBMM Başkanlığı seçimi yaklaşırken, Meclis kulisinde AK Parti’nin en güçlü adayı olarak ismi dolaşan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun parti içinde bir ön seçim istediği belirtiliyor. Ön seçim gerçekleşmemesi durumunda da Kuzu’nun Meclis Başkanlığı’na aday olacağı konuşuluyor.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görev süresinin dolacak olmasından dolayı 2 Temmuz Salı günü yeni Meclis Başkanı seçilecek. Meclis Başkanlığı için AK Parti’nin kimi aday göstereceği ise merak konusu oldu. Meclis kulislerinde ise AK Parti’nin en güçlü adayı olarak Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu gösteriliyor. Burhan Kuzu’nun Meclis Başkanlığı için aday olmakta ısrarlı olduğu ve bu süreçte AK Parti’nin grup içinde bir ön seçim yapmasını istediği konuşuluyor. Burhan Kuzu’nun seçim istemesinin altında ise, AK Parti’nin son günlerde yaşanan Gezi Parkı olaylarına karşılık sandığı gösterdiği, Gezi Parkı ile ilgili olarak halk oylamasını işaret ettiği ve İstanbul’da durak yapılırken bile halka sorulacağı yönündeki açıklamaları gerekçe gösterdiği ifade ediliyor.
Burhan Kuzu’nun yakın çevresine "Meclis Başkanlığı için grup içinde ön seçim yapılsın, böylece parti içinde hiç kimse de kırılmış olmaz" dediği belirtilirken, AK Parti grubunun da ön seçim konusuna sıcak baktığı ifade ediliyor.
Ayrıca Burhan Kuzu’nun her halükarda Meclis Başkanlığı için aday olacağı konuşulurken, Kuzu’nun aday olup olmayacağıyla ilgili sorulara net bir dille aday olacağı cevabını verdiği belirtiliyor.
(İHA)