BIST 9.753
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.435,30
HABER /  DÜNYA

Suriye’deki iç savaş devam edebilir

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lehdar el İbrahimi, Suriye’deki iç savaşı sona erdirmeyi amaçlayan uluslararası konferansın Temmuz...

Abone ol

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lehdar el İbrahimi, Suriye’deki iç savaşı sona erdirmeyi amaçlayan uluslararası konferansın Temmuz ayı içerisinde gerçekleşme ihtimalinin çok zayıf olduğunu dile getirdi.
İbrahimi bugün, Cenevre’de yapılması planlanan Uluslararası Suriye Konferansı’nın hazırlık çalışmaları için ABD’li ve Rus yetkililerle BM Cenevre Ofisi’nde bir araya gelecek. Görüşme öncesinde basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan İbrahimi, ABD ve Rusya’nın çatışmaları sona erdirmeye yönelik daha güçlü adımlar atması çağrısında bulundu.
İbrahimi, "Samimi konuşmak gerekirse, konferansın Temmuz’da gerçeleşeceğinden kuşkuluyum. Muhaliflerin 4-5 Temmuz’ta toplantıları var, dolayısıyla toplantının (Temmuz ayın içerisinde) olacağını sanmıyorum" dedi.
İbrahimi, "bölge hükümetleri ve büyük güçlerin, özellikle ABD ve Rusya’nın, sadece Suriye’yi değil tüm bölgeyi etkileyen" uyuşmazlığın daha fazla büyümesini engeleyeceklerini umduğunu söyledi.
Dün Lübnan’ın Sayda şehrinde, ordu ile Selefi lider Ahmed Esir yanlıları arasında meydana gelen ve 59 kişinin öldüğü çatışmaları hatırlatan İbrahimi, "Bu olaylar Suriye’deki çatışmanın sınırlarını aşarak komşu ülkelere yayıla riskini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir" dedi.
Bugün yapacağı görüşmeye de değinen İbrahimi, görüşmenin "yapıcı" geçeceğini umduğunu, ancak konferansla ilgili tüm görüş ayrılıklarının ortadan kaldırılması gibi bir beklentisinin de olmadığını dile getirdi.
(İHA)