BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.419,22
HABER /  POLİTİKA

Meclis Başkanları bir araya geliyor

Türkiye, Suriye, İran ve Irak Meclis başkanları bir araya geliyor.

Abone ol

Suriye Meclis Başkanı Mahmud Abraş ile İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin yaptığı görüşmelerde, "Türkiye, Suriye, İran ve Irak Meclis başkanlarının biraraya geleceği bir toplantı düzenlenmesi konusunda" fikir birliğine varıldı.

Resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, 4 ülkenin meclis başkanlarını biraraya getirecek toplantının gündemini, bölgesel konuların yanı sıra Türkiye, Suriye, İran ve Irak arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve pekiştirilmesi oluşturacak.

Suriye Meclis Başkanı Abraş İran Meclis Başkanı Laricani ile yaptığı görüşmede, "Suriye-İran meclisleri arasındaki koordinasyonun, Arap ve İslam davalarına hizmet edeceğini" kaydetti.

Laricani ise "İran meclisinin Suriye ile işbirliğini farklı alanlara yaymak istediğini" belirterek, "Filistin sorununun çözümü ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması çerçevesinde İran-Suriye işbirliğinden faydalanılması gerektiğini" söyledi.

Sabah saatlerinde Tahran'a ulaşan Abraş, "(İran'a yaptığı) ziyaretin amacının iki ülke meclisleri arasındaki ikili ilişkileri geliştirerek Asya ülkeleri düzeyine taşımak" olduğunu kaydetmişti.

Abraş'ın, 4 gün sürecek İran ziyareti çerçevesinde çok sayıda üst düzey İranlı yetkili ile biraraya gelmesi bekleniyor.