BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB Türkçe kitapları toplattı skandal karikatüre bakın

Yeni öğretim yılına sayılı günler kala MEB, EBA'ya kitapları yüklemeye başladı. 6. sınıf Türkçe cevap kitabında karikatür skandalına imza atıldı. Skandalın öğretmenler tarafından fark edilmesi üzerine MEB kitapları geri istedi.

Abone ol

Yeni müfredat ile ilgili tartışmalar devam ederken MEB, kitapları EBA'ya yüklemeye başladı. 6. sınıf Türkçe kitabında yer alan bir karikatür ise skandala neden oldu. Hatta o karikatür nedeniyle MEB kitapları geri topladı

2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere dağıtılacak 6. sınıf Türkçe cevap kitabında karikatür skandalına imza atıldı. Skandal fark edilince MEB, okullardan bu kitapların geri gönderilmesini istedi.

6. sınıf Türkçe cevap kitabındaki karikatür skandalını öğretmenler fark etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilmek üzere okullara gönderilen Ünal Baysalcı'nın hazırladığı kitaptaki karikatürde buzul üzerindeki bir kutup ayısı, denizde boğulan bir insana 'ayıp işareti' yaparken görülüyor. Karikatürün altında ise öğrencilere "Burada ne anlatılmak isteniyor?" sorusu yöneltiliyor.

MEB TOPLAMA KARARI ALDI

Skandalın fark edilmesinin ardından kitapların toplatıldığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı okullardan kitapların geri gönderilmesini istedi. 

İŞTE O KARİKATÜR

meb