BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

Yüzbaşıdan teğmene: Ben birini vurdum sen de vur

Darbe girişiminde Türk Telekom binasının işgale giden teğmen Şerif Özbay, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’ın nasıl şehit edildiğini anlattı.

Abone ol

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Acıbadem’deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışırken çıkan olaylarda, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine ilişkin davada tutuklu sanık eski teğmen Şerif Özbay, savunma yaptı.

Özbay, 15 Temmuz gecesi güvenlik güçleri tarafından öldürülen darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in sivil halka nasıl saldırdığını ve Muhtar Sertbaş’ın nasıl şehit edildiğini anlattı.

MUHTARLA KONUŞTUK

Darbe girişimi olduğunu bilmediğini iddia eden Özbay, şu ifadeleri kullandı: “Saat 23.50’de Türk Telekom binasına geldik. Yüzbaşı Karabekir ‘Ben nereye ateş edersem sizde oraya ateş edin’ yönünde emir verdi. Yüzbaşı ‘Emrime itaat etmeyeni vururum’ dedi. Bana da ‘git şu kalabalığı dağıt’ emrini verdi. Havaya ateş açtım. O esnada Mete Sertbaş yanıma geldi. Neler olduğunu sordu. Kendisine darbe olduğunu söyledim.Kalabalığın dağılmadığını gören Karabekir bağırarak geldi. ‘Ben sana kalabalığı dağıt demedim mi’ diye bana bağırdı.Karabekir, beni iterek ‘Çekil şuradan’ diyerek silahını muhtarın göğsüne doğrulttu."

ÜÇÜNCÜYÜ DE SEN ÖLDÜR

“Muhtar ‘Beni mi vuracaksın’ diye bağırınca Karabekir, Sertbaş’ı vurarak şehit etti. Muhtarı vurduktan sonra bana dönerek ‘İşte böyle yapacaksın, sıkacaksın. Ben birini vurdum sen de vur’ dedi. Ben muhtarın terörist olmadığını söyleyince, ‘Emir bu. Anan da baban da olsa sıkacaksın’ dedi.” Muhtarın vurulduğunu gören kalabalığın bağırması üzerine Yüzbaşı daha çok sinirlendi ve Murat Naiboğlu’nu da vurdu. Ardından bana doğru ‘Ben iki kişiyi öldürdüm üçüncü kişiyi de sen öldürürsün’ diye bağırdı."