BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mayınlı sahada yangın!

Kilis'te, mayınlı sahada çıkan yangında 1000 dönümlük alan yandı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Suriye tarafında başlayan yangın rüzgarın etkisiyle merkez ilçeye bağlı İnanlı köyü bölgesinde mayınlı araziye sıçradı.

Yangına, Kilis Belediyesi itfaiye ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler müdahale etti. Kilis Vali Vekili Ali Aslantaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fatih Taşkıran ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Eryılmaz, yangının olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Vekili Aslantaş, incelemeler sırasında yangının Suriye tarafında çıktığını belirterek, ''Suriye tarafında çıkan yangının büyümesi sonucu merkeze bağlı İnanlı köyü bölgesine sıçrayan yangın tüm hava şartlarına ve engebeli arazi durumuna rağmen, itfaiye ekipleri ve jandarma birliklerinin yoğun çalışması sonucu söndürülerek kontrol altına alındı'' dedi.

Aslantaş, yangının çevredeki ekili alana sıçramadığını, herhangi bir can ya da mal kaybına neden olmadığını kaydetti. Tamamen söndürülen yangının olduğu bölgede tedbir olarak itfaiye araçlarının bekletildiği bildirildi.