BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  GÜNCEL

Mavi Marmara'nın acısı yürek dağladı

Mavi Marmara saldırısının üzerinden tam bir yıl geçti

Abone ol
Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine geçen yıl düzenlenen saldırı sırasında hayatını kaybeden İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Çetin Topçuoğlu, Adana'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Kabasakal Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine Topçuoğlu'nun yakınları, saldırı sırasında gemide bulunan Muhyettin Yıldırım, Cihangir Pakdil, Suat Koşma ve Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saldırı sırasında gemide bulunan ancak şans eseri yara almadan kurtulan Muhittin Yıldırım, hem Türklerin hem de Filistinlilerin Topçuoğlu'nu şehit olarak gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Filistin halkına barış ve huzur götürmek için çıktığımız bu yolda kaybettiğimiz arkadaşlarımızın şehit olmalarının üzerinden bir yıl geçti. Bu bir yıl hem bizim acımızı dindirmedi hem de bölgedeki acıları daha da arttırdı. Biz oraya ne birilerini öldürme düşüncesiyle ne de öldürülme korkusuyla gittik. Yaşanan olaylar bizi sindirmekten çok insanlık için verdiğimiz mücadelemizde daha da güçlendirecek.''
Anma töreni, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.