BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de bölünmüş yol hizmete girdi

Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolu hizmete girdi

Abone ol
İzmir'in 2. çevre yolu olarak kabul edilen Kemalpaşa-Torbalı bölünmüş yolu, törenle hizmete açıldı.

Törene eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz ve kaymakamlar katıldı.

Törende konuşan Binali Yıldırım, "Torbalı-Kemalpaşa yolunun İstanbul ile Ankara yolunu birleştirerek lojistik merkez haline getireceğiz. Ayrıca Ankara-İzmir arası tren yolunu da Kemalpaşa'dan geçireceğiz. Bu yol herkese hayırlı olsun." dedi. Yolun medeniyet olduğunun altını çizen Yıldırım, "Büyük limanlar, fabrikalar hayal edebilirsiniz. Ama yol olmayınca bunların hepsi hayal olarak kalmaya devam eder. Ülkeyi mamur eden yollardır. Hayatın olduğu herşey yolların etrafında şekilleniyor. Onun için durmak yok yola devam. Şimdide durmak yok, yola İzmir'den devam diyoruz." diyerek hizmetlere devam edeceklerini ifade etti. Bugüne kadar yapılan hizmetlerde en büyük desteği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldıklarını da vurgulayan Yıldırım, onun verdiği destekle birçok sorunu aştıklarını ve ülkenin yüzünü güldüren hizmetleri gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da, Torbalı-Kemalpaşa yolu sayesinde günlük 6 bin aracın güzergahta güvenli ve konforlu trafik akışının sağlanacağını, projeye toplamda 35 milyon lira harcandığını vurguladı.

İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ise gelişmişliğin en önemli göstergesinin iletişim ve ulaşım olduğunu belirterek, 2008 yılında İl Özel İdare, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yolun temelinin atıldığını ve bugün kullanıma sunulacak yolun İzmir için 2. çevre yolu olduğunu dile getirdi. Kıraç, "31 kilometrelik Kemalpaşa- Torbalı bölünmüş yolunun temelini 2008 yılında hep beraber attık. Bugün halkımızın hizmetine sunma noktasına geldik. Bu yoldan günde 6 bin araç seyrü sefer yapacaktır. Marmara'yı Akdeniz'e bağlayan, özellikle kamyon, tır gibi yük taşıyan araçların bu hata girmesiyle İzmir'in şehirlerarası seyrü seferini sağlayan asıl İzmir - Aydın otoyolu ve o güzergahtaki yolumuz küçük araçlar ve turizm amaçlı seyahatler için daha güvenlikli, daha sağlıklı ve daha hızlı hareket eder bir noktaya gelecek. Dolayısı ile böyle bir çevre yolunun İzmir'in ikinci çevre yolu olarak devreye girmesi İzmir için önemlidir." değerlendirmesini yaptı.
Gaziemir - Çeşme arasındaki 20 kilometrelik yolun bitirildiğini belirten Kıraç, Karaburun - Seferihisar arasındaki 52 kilometrelik kısmın büyük bir gayret ve hassasiyetle sürdürüldüğünü, Çeşme - Kuşadası arasındaki bölünmüş yolun da önümüzdeki dönem içinde halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

Yapımına 2008 yılı Nisan ayında başlanan 31 km uzunluğundaki Kemalpaşa-Torbalı yolu, Marmara Bölgesi'nden gelen trafik yükünün güneyde İzmir'e uğramadan Akdeniz Bölgesi'ne ulaşımını sağlayacak ve aynı zamanda ikinci bir çevre yolu olma özelliğini taşıyacak. Yol için 28 adet iş makinesi, 34 adet personel ile yaklaşık 530 bin m3 kazı ve dolgu yapıldı. Yolun alt yapı çalışmaları Eylül 2010 tarihinde tamamlandı.