BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Masterchef Safanur Bal kimdir kaç yaşında aslen nereli?

Masterchef 2021'de bu hafta eleme potasına giren isimlerden biri de yaptığı başarısız yemeklerle takım arkadaşları tarafından ismi yazılan Safanur Bol oldu. 23 yaşında olan Safanur Bol aslen Bursa doğumlu. safanurbol instagram hesabını kullanan Safanur'un 7.508 takipçisi var.

Abone ol

Masterchef 2021'de bu akşam eleme heyecanı yaşanacak ve bir yarışmacı daha Masterchef 2021'e veda edecek. Bu hafta eleme potasında olan isimlerden biri de Safanur Bol oldu. Yaptığı başarısız yemekler ile takım arkadaşları tarafından eleştirilen Safanur Bol 23 yaşında ve aslen Bursa doğumlu. 

Safanur Bol kimdir: Safanur Bol, 19 Ağustos 1998 yılında Bursa Gemlik'te doğmuştur ve 23 yaşındadır. Kendisinden büyük 2 kardeşinin daha olduğunu belirten Safanur Bol, liseye kadar olan eğitimini Bursa'da tamamlamıştır. İzmir'de tam burslu üniversite kazanan MasterChef Safanur, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. 6 yıldır İzmir'de hayatını devam ettiren Safanur ayrıca Ege Üniversitesi'nde Agroekoloji ve Sürdürülebilir Tarım üzerine Yüksek Lisans yapmaktadır.

Mutfağın kendisi için sadece bir meslekten öte olduğunu ve hayatı boyunca sıkılmadan, başarılı olmak için çabalayabileceği bir uğraş olduğunu ifade eden Safanur Bol, her gün, bir önceki güne göre iyi olmak adına çalışmayı amaçladığını söylüyor. Safanur, mezun olana kadar tecrübelerini ve gelişimini artırmak istediğini vurgulamaktadır.

Safanur Bol kariyeri: MasterChef Safanur Bol, genç yaşına rağmen dikkat çeken bir kariyere de sahip olmuştur. Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Michelin yıldızlı La Mere Brazier'de stajyer olarak çalışan Safanur hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok restoranda çalışmıştır. Safanur Bol şu an, İzmir'de bir pastanenin şefi olarak kariyerini sürdürmektedir.

2016 yılında üniversiteye başladığı günden beri zorunlu stajları haricinde, kendini geliştirmek ve teorik bilgilerini pratikte de uygulamak için çeşitli yerlerde çalıştığını söyleyen Safanur Bol, dedesinin Gemlik'te esnaf lokantası olduğunu ancak onu hiç tanıyamadığını ifade etmektedir.

Masterchef Safanur instagram hesabı: MasterChef ana kadrosuna giren Safanur Bol'un instagram hesabı da merak edilmektedir. safanurbol kullanıcı adıyla Instagram'da yer alan MasterChef yarışmacısının şu an itibariyle 3 binden fazla takipçisi bulunmaktadır.

Ana kadroya nasıl girmişti: MasterChef 2021'de 14. yarışmacı olarak isminin yazılı olduğu önlüğü alan Safanur Bol, ilk turda yaptığı yemekle üç şeften de evet almayı ve üçlü düellolarda yer almaya hak kazanmıştı. Burada Bahriyet Delibalta ve Azize Karaköse ile karşı karşıya gelen MasterChef Safanur, rakiplerine göre pastırmalı humusu daha iyi yaparak final turuna yani üçüncü tura çıkmayı bilmişti.

Final turunda da üçüncü grupta yer alan MasterChef Safanur, 18 Ağustos günü ekranlara gelen MasterChef yeni bölümünde sac tava ve şehriyeli pilav ile yaratıcılık oyunua kaldı ve bu bölümde ana ürünün patlıcan olarak belirlendiği tabakla diğer 5 yarışmadan daha başarılı olmuş ve kadroya girmiştir.