BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.468,06
HABER /  GÜNCEL

Masonların üstad-ı azamı vefat etti

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nı 1986-88 yılları arasında yöneten Cavit Yenicioğlu vefat etti.

Abone ol

Loca 16 Aralık 2009 Çarşamba günü vefat eden emekli Tuğgeneral Yenicioğlu için dün Hürriyet gazetesine taziye ilanı yayınlattı. Yayınlanan ilanda "Kardeşimizi Ebi Maşrıka uğurlamanın üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Evrenin Ulu Mimarı'ndan rahmet kederli ailesinve kardeşlerine de başsağlığı dileriz." ifadeleri yer aldı. Bugün ise Genelkurmay Başkanlığı Hürriyet gazetesine emekli Tuğgeneral Cavit Yenicioğlu için vefat ilanı verdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın yanı sıra Kardeşlik ve Fazilet Mason Locaları da Yenicioğlu için ilan verdi.

Masonların 10 aşkın büyük üstadından biri olan Yenicioğlu için yayınlan ilanda "Önceki Büyük Üstat En Muhterem Emekli General Cavit Yenicioğlu" şeklindeki ibare ise dikkat çekti. Yenicioğlu'na ait "İskoçya ve İngiltere Büyük Localarını Ziyaret İzlenimleri" adını taşıyan 27 Eylül 1986 bir kitap da bulunuyor.

1931 Harp Okulu mezunu olan Yenicioğlu'nun cenazesi yarın öğle namazına müteakip Selimiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Sahray-ı Cedit Mezarlığı'nda toprağa verilecek.