BIST 10.166
DOLAR 32,31
EURO 35,13
ALTIN 2.402,06
HABER /  GÜNCEL

Evine gelen misafire tecavüz etti

Akrabasının dostuna tecavüz edip altın bileziklerini gasp etmekten yargılanan şahıs, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 14 Kasım 2008 tarihinde meydana gelen olayda, R.Y. iddiaya göre dost hayatı yaşadığı H.Y. (28) ile birlikte akrabası Ümit S.'nin (30) evine misafirliğe gitti.

Ümit S., R.Y.'ye, "Ağabey sen arabanın anahtarını bana ver. Ben yiyecek bir şeyler alıp geleyim" dedi. Arabanın anahtarını alan Ümit S.. evden ayrıldı ve bir süre sonra göz koyduğu H.Y.'ye sahip olmak için plan yaptı. R.Y.'nin aracını saklayan Ümit S., kendisini cep telefonundan arayarak, "Ben Tekkeköy Mağaraları yanındayım. Araba durdu, çalışmıyor. 5 dakika sonra gelirim" dedi. Ümit S.'nin zaman geçmesine rağmen dönmemesi üzerine aramaya çıkan R.Y., evden ayrıldı.

Bu sırada evi gözleyen ve R.Y.'nin evden ayrıldığını gören Ümit S., evinde misafir olarak bulunan H.Y. ile yanındaki 14 yaşındaki kızını da alıp araçla ayrıldı. Kadını "R.Y.'nin yanına gidiyoruz" diyerek kandırdığı ileri sürülen Ümit S., aracı tenha bir yere götürüp burada ölüm tehdidi ile H.Y.'ye gece boyunca 4 kez tecavüz etti. H.Y.'nin elindeki 3 altın bileziği de tehditle ve kandırarak gasp eden Ümit S., genç kadını ve kızını daha sonra serbest bıraktı.

H.Y.'nin şikayeti üzerine tutuklanan Ümit S.'nin bugün yargılanması sona erdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Ümit S., kadınla rızasıyla ilişkiye girdiğini ve bileziklerini zorla gasp etmediğini iddia etti. Mahkeme heyeti, Ümit S.'yi "genç kadını alıkoyma" suçundan 6 yıl, "cinsel saldırı" suçundan 10 yıl ve "gasp" suçundan da 4 yıl olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.