BIST 10.392
DOLAR 32,28
EURO 34,88
ALTIN 2.391,91
HABER /  POLİTİKA

Eski Bakan Çelikten Başbuğa yanıt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarını değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Samsun'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugün yaptığı açıklamalarla ilgili bir soruya, "Siyasetçilerin muhatabı siyasetçilerdir" diyen Çelik, "Siyasetçilerin görevi askerlerin yaptıkları konuşmalardaki satır aralarını okuyup tahlil yapmak değildir. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Dolayısıyla bizim sivil ve askeri bürokrasiyle böyle bir tartışmaya girmemizin doğru olmayacağını düşünüyorum. İlgililer olması gerektiği şekilde onu değerlendirecektir" şeklinde konuştu.

Demokratik açılım süreci

Demokratik açılım sürecine de değinen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, açılım sürecinin beşinci viteste devam edeceğini belirtti.

Bunun sadece AK Parti meselesi olmadığını anlatan Çelik, "Kendi problemlerimizle yüzleşme cesaretini kendimizde bulmazsak, biz bu sorunları torunlarımıza miras olarak bırakmaya devam ederiz. Bu sorunun önünde tıkaç olanlara diyoruz ki, siz çözümün bir parçası değilseniz sorunun bir parçası haline gelirsiniz. Bunu yok saymak gibi bir lüksümüz yok. Çünkü gündüz ortasında gözünü kapayan sadece kendine gece yapar. Artık artık Türkiye'de terörün bitmesini ve demokrasi standartlarının artmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşımızın mutlu olmasını istiyoruz. Bunu yaparken birisi bizi, bölücülükle, PKK yol haritasına göre hareket etmekle suçluyor" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çelik, CHP lideri Deniz Baykal'ın Oran'da yürüyüş yapıp keyfine baktığını, Başbakan'ın ise Anadolu'yu gezdiğini anlatırken "Başbakan bir gün ABD'de, bir gün Libya'da, Suriye'de, Rize'de, Trabzon'da Edirne'de, Van'dadır. Bu milletin yüzünün gülmesi için Başbakan rahatı, uykusundan feragat ediyor. Geçenlerde bir ABD'li bilim adamıyla bir gazetecinin röportajı vardı. Diyor ki, bilim adamı, 'Ben bir daha dünyaya gelsem, Deniz Baykal olmak isterim. Çünkü sabah kalkacan, yürüyüş yapıp, duşunu alacaksın. Kahvaltını yapacak sonra da televizyonda konuşmalar yapacaksın. Hiçbir konuda karar vermen gerekmeyecek. Seçimi kaybetsende sana birşey olmayacak. Böyle bir hayata can kurban.' Şimdi bir tarafta birisi konuşur, birisi de iş yapıyor" diye konuştu.

Kapatılan DTP'nin milletvekillerinin istifalarıyla ilgili soruya yanıt veren Hüseyin Çelik, "Bu süreç henüz konuşulup karar verilmiş değil. Ortak akla önem veriyoruz. Bu işin istişare boyutu olacak. Bu meseleler duygusallık kaldırmaz. Böyle hayati meselelerde duygularınız aklınızın önüne geçerse kaybedersiniz. Aklınızı, duygularınızın önüne geçirirseniz kazanırsanız" dedi.