BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  GÜNCEL

Masonlar Gülden rahatsız

Bir grup Türk hacker, Masonlara ait internette veri tabanlarına ulaştı.

Abone ol

Ulaşılan bilgilerde Türk Masonlarının yeni dönemde yapılanmaları ve çalışmları ele geçirildi. Çok gizli olduğu ifade edilen bilgilerde, Masonların ve Lionsların gelecekteki yeni yapılanmaları ve hareket edecekleri yeni stratejiler yer alıyor. Bilgiler arasında, yazışma mailleri de bulunuyor.

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Çoğul Yönetim Çevresi 118 Türkiye Konsey Başkanı Reyhan Putun, üyelere gönderdiği mailde, Abdulah Gül'ün Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin Lionsları rahatsız ettiğine işaret ediyor.

Putun e-mailinde, "Cumhurbaşkanı Sezer taraflı bir cumhurbaşkanıydı. Çağdaş Türkiye'nin üretilmesi için son güne kadar çalıştı. 2. Cumhuriyetçiler, yobazlar ve bölücüler zil takıp oynamaktadır. Bizlerin gözlerinde nem, boğazlarında yutkundukca büyüyen düğüm" ifadeleri yer alıyor.

MİLLİ EĞİTİME RÜŞVET VERMİŞLER

Fethiye Lions Klubü'ne ait tutanaklarda, kulüp üyeleri öğrencilerin Anıtkabir'e götürülmesi için Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne yapılan jest anlatılıyor. Tutanakta şu bilşgiler yer alıyor:

"18 Nisan 2007'deki 2. genel toplantımızda, genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Aynı toplantıda, yönetim kurulu kararımıza uyarak, İzmir'de 118-r yönetim çevremizin düzenlediği 23 Nisan Anıtkabir ziyaret programına 10 öğrencimizi gönderme kararını kesinleştirdik. Ancak Fethiye ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alamadığımız için bu aktivitemizi, İzmir'den bir öğrencinin masraflarını karşılamak suretiyle gerçekleştirebildik."

Hackerlar tarafından ele geçirilen bilgiler arasında, 4-5 AGUSTOS 2007 tarihinde Samsun'da yapılan 118U ANADOLU YÖNETİM ÇEVRESİ YÖNETMENLER KURULU 1. TOPLANTISI TUTANAĞI'da yer alıyor.
Tutanakta çok ilginç bilgilere yer veriliyor

"12. Bölge Başkanı İsmet Özkurt, lionsun tanıtımı için örneğin tv deki "bir şans tanı" programında yer alan görme engelli bir kızımızın tedavisinin üstlenilmesi gibi etkinlikler de bulunulmalı isteğinde bulundu.16. Bölge başkanı Aydın Uzun söz alarak; bağlı kulüplerde devam sorunu olmadığını ancak Ordu Fatsa Kulübü'nün 12 kişiye düştüğünü fakat bu üyelerin hepsinin faal olduğunu ifade etti. Genişleme Komitesi Başkanı Gülçin Bilgiç söz alarak; bugünkü tabloya göre yeni kulüpler kurmaktansa zayıf kulüpleri güçlendirmenin daha doğru göründüğünü söyledi. 29.06.2007 tarihinde kurulan erzurum lions kulübü derneğinin takip edilerek eğitim okulu tarafından federasyonumuzun ilkeleri ve kuralları hususunda bilgilendirilmesine, 30.06.2007 tarihinde kendini fesheden ankara ilkadım lions kulübü derneğinin federasyonumuz kayıtlarından çıkarılmasına,benim ailem projesi için eğitim sezonuna yetiştirilmek üzere meb ve ilgili yerel birimleri ile eğiticilerin temini ve yetiştirilmesi hususunda gerekli protokollerin acilen yapılmasına"

Operasyon nasıl yapıldı?

Masonlara ait bir sitenin açığından giren birkaç Türk hacker Masonlarla ilgili gizli bilgilere ulaştı. Kendilerini "CyberProtest TIM" olarak tanıtan Türk hackerlar, internette dolaşırken www.hizmethastensi.com adresinde güvenlik açığı tespit etti. Açıktan yararlanılarak sistem dosyalarına erişildi.

Yapılan araştırmada, domain şirketi www.repamet.com.tr olarak tespit edildi. Güvenlik açığından yararlanılarak "repamet" bilgisayarın veri tabanına ulaşan hackerlar, dosyalar arasında alt klasörler ve bu alt klasörlerde Lions kulubüne ait bilgilere erişti. Türk hackerlar mevcut database bağlantı bilgilerine erişerek sitenin üye veritabanının yedeğini aldı ve mevcut admin şifresiyle siteye girerek ordanda bazı bilgi ve belgeleri yedeklendi. www.cyberprotest.org isimli hackerlar Osmanpasa / zerocx5 / mertcesur / k@ktus nickleriyle operasyonu yaptılar. Operasyon sonunda Masonların çok gizli olduğu ifade edilen bilgilerine ulaşıldı.

www.sonsayfa.com