BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL

Babaya tecavüzcü muamelesi

İkisi de mutluydu. Bebekleri de olmuştu. Ama ortada bir sorun vardı.

Abone ol

Bir yıl önce baba olan Onur Ç., eşi 15 yaşını doldurmadığı için "cinsel istismar" suçundan 8 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı..

İzmir'de 2 yıl önce evlenen ve bir yıl sonra da bir kız çocuğu sahibi olan Onur (21) ve M.Ç. (16) çifti, yargıdan gelen kararla sarsıldı. Bebeğin doğumuyla ortaya çıkan olayda sanık durumuna düşen Onur Ç., eşinin hamile kaldığında 15 yaşını doldurmamış olması nedeniyle "küçük yaşta kıza cinsel istismar" suçundan İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın Yargıtay'da kesinleşmesi halinde sanık 5 yıl 3 ay cezaevinde yatacak.

AİHM'YE GİDEBİLİRİZ 

 Avukat Dinçer, M.Ç.'nin yapılan kemik yaşı tespitinde 17 yaşından gün aldığını, yani hamile kaldığında 15 yaşından büyük olduğu için ceza almaması gerektiğini, ancak mahkemenin hastane kayıtlarını dikkate aldığını savundu. Avukat Dinçer, yasaların çekirdek aileyi koruması gerektiğini belirterek, "Mağduriyetimizi Yargıtay'da anlatacağız ve çözüm bulunmasını isteyeceğiz. İç hukukta bir sonuç alamazsak korkarım bu yasanın mağdur ettiği insanlar olarak AİHM'e gideceğiz" dedi.

O KIZIMIN BABASI

Olanlara inanamayan Onur Ç., dünyanın en mutlu insanı olmayı beklerken dünyanın en şanssız insanlarından biri haline geldiğini söyledi. Eşini çok sevdiğini ve kızı olduktan sonra da mutluluklarının daha da arttığını ifade eden M.Ç. ise "Duruşmalarda evimizin direği, çocuğumun babası olan kişiye tecavüzcü muamelesi yapıldı. Ben çocuk değilim, ben bir anneyim ve bir eşim" dedi.

Ali Eyce/Sabah