BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56
HABER /  SPOR

Aslan Karanlıktan çıktı

Galatasaray, Kasımpaşa duvarını Ümit'in harika rövaşatası ile deldi!

Abone ol

Galatasaray 90 dakika boyunca zorlandığı bir de penaltı kaçırdığı maçta Kasımpaşa'yı Ümit karan'ın tek golüyle geçerek bir gün aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna kuruldu.

KASIMPAŞA: 0-1 :GALATASARAY

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Cüneyt Çakır, Serkan Ok, Cemal Bingül

Kasımpaşa: Sinouh, Özgür, Cihat, Ünal, Fatih, Merthan, Fransergio, Askou, Alparslan, Erhan, Göksel

Galatasaray: Orkun, Song, Bouzid, Barış, Hakan Balta, Linderoth, Hasan, Ayhan, Lincoln, Hakan Şükür, Ümit

MAÇ BAŞLADI

Zorlu maça Kasımpaşa başladı. Olimpiyat Stadı'nda şiddetli rüzgar var.

İki ekibi de başarılar...

1. dakika. Galatasaray sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Atışı Lincoln, Hasan Şaş'a pas olara kullandı. Bu fubolcunun ceza sahasına yaptığı ortaya Hakan Şükür'den önce savunma kafayı vurdu.

3. dakika. Kasımpaşa yarı sahasından hızlı çıktı. Top sol kanattan hareketlenen Ünal'a doğru oynandı. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Orkun'un ellerinde kaldı.

5. dakika. Kasımpaşa sol kanattan Erhan ile atak geliştirdi. Bu futbolcu ceza sahasına sokulduğu anda yerden pasını çıkarttı. Göksel'den önce araya giren Hakan Balta topu kalecisi Orkun'a kazandırdı.

6. dakika. Galatasaray, Kasımpaşa kalesine sağ kanattan Barış Özbek ile indi. Bu futbolcunun ortası hızlı oluncu ters tarafa açıldı. Lincoln topu çıkmadan kontrol etti. Brezilyalı futbolcunun pasında topla buluşan Linderoth ceza sahasına hareketlenen Hakan Şükür'ü düşündü. Pas hızlı olunca top kaleci Sinouh'un ellerinde kaldı.

8. dakika. Maçın ilk dakikalarında Galatasaray ve Kasımpaşa birbirlerine üstünlük sağlayabilmiş değil. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada kale önü pozisyonu henüz yaşanmış değil.

12. dakika. Galatasaray Ümit Karan ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan köşe atışı kullanan Lincoln, savunmadan dönen topu çıkmadan kontrol etti.

Arka direkte bomboş pozisyonda hareketlenen Karan'ı iyi gören Sambacı harika bir orta kesti. Karan, boş kale yerine topu üstten auta vurdu.

15. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor. Galatasaray bu dakikalarda gol için ataklarını sıklaştırdı. Hasan Şaş ile sağ kanattan Kasımpaşa kalesini zorlayan Sarı-Kırmızılı ekip sonuç alamadı.

17. dakika. Kasımpaşa atağında Song'un uzun oynadığı top bir anda Galatasaray atağına dönüştü. Hakan Şükür, yarı sahayı geçen topu kafa ile sağ kanattan hareketlenen Ümit Karan'a aktardı. Karan, ceza sahasına sokulduğua anda şut atmak yerine arka direkte pozisyon alana Hakan Şükür'e pasını vermek isteyince savunma araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

19. dakika. Galatasaray bu yarıda rüzgarı arkasına almanına avantajını kullanmak istiyor. Olimpiyat Stadı'nda rüzgar şiddetini hiç dindirmedi. Sarı-Kırmızılı ekip 2. yarıda rüzgara karşı oynamak zorunda kalacak.

23. dakika. Kasımpaşa, Galatasaray ceza sahasının hemen önünde çift vuruş kazandı. Kullanılan atışta top baraja takıldı. Sarı-Kırmızılı ekibin savunması topu uzaklaştırdı.

25. dakika. Galatasaray penaltı atışı kazandı. Ceza sahasında topla buluştuğu anda Kasımpaşa'dan Özgür'ün hareketiyle yerde kalan Hasan Şaş takımına penaltı atışı kazandırdı. Kasımpaşalı futbolcular hakeme bu kararı için itirazda bulundular.

26. dakika. Penaltı atışı için topun gerisine geçen Ümit Karan topu kalecinin sağına yerden vurdu.

Köşeyi iyi tahmin eden kaleci Sinouh harika uzanarak topu çıkartmayı başardı.

 30. dakika. Galatasaray'da rakibine sert bir faul yapan Bouzid hakemden sarı kart gören ismi oldu.

33. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik var. Galatasaray, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Lincoln'ün kale sahasına gönderdiği top kaleci Sinouh'un ellerinde kaldı.

37. dakika. G.Saray gol için Kasımpaşa kalesine yükleniyor. Sağ kanattan ceza sahasına giren Hasan Şaş yerden bir pasla topu Linderoth'a bıraktı. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği pasta Karan'dan önce savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

38. dakika. Maçın ilk yarısı için son dakikalara girildi. İki ekibinde isabetli pas oranları hayli düşük. Şiddetli rüzgarda oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı.

43. dakika. Galatasaray bu anda mutlak bir gol fırsatını Ümit Karan ile kullanamadı. Lincoln'ün harika pasıyla sağ kanattan ceza sahasına hareketlenen Hasan Şaş, kaleci Sinouh ile karşı karşıya pozisyonda pasını Karan'a çıkarttı. Altıpas içinde bomboş pozisyonda Karan, Fatih Akyel'in baskısıyla topa dokunamadı. Top direğin dibinden auta çıktı. Galatasaraylı futbolcu bu pozisyonda hakemden penaltı bekledi.

45. dakika. Hakem maça uzatma eklemedi. Karşılaşmada gol olmadı. İlk 45 dakika 0-0 sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 46. dakika. Galatasaray 2. yarıya Uğur Uçar ile başladı. Çıkan isim Hasan Şaş oldu.

47. dakika. Galatasaray 2. yarıya hızlı başladı. Ceza sahası önünde Ayhan Akman topu Lincoln'e oynadı. Brezilyalı futbolcunun şutunda Kasımpaşa savunması topu karşıladı.

53. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Kasımpaşa bu dakikalarad oyunda dengeyi sağladı.

54. dakika. Kasımpaşa bu dakikalarda sağ kanattan iyi paslaşmalarla Galatasaray kalesine sokuldu. Özgür'in ceza sahasına girip sıfırdan kestiği topa kale sahasındaki Erhan'dan önce Sarı-Kırmızılı ekibin savunmasıda Bouzid ayak koydu. Song önüne düşen topu uzaklaştırdı.

 60. dakika. Kasımpaşa'da Özgür rakibine yaptığı faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

 61. dakika. Kasımpaşa'da Ünal Sarı yerini Faruk Bayar'a bıraktı.

62. dakika. Galatasaray atağında ceza sahası dışında Barış Özbek kaleyi yokladı. Genç ismin sert şutu kalenin üzerinden auta çıktı.

64. dakika. Kasımpaşa bu dakikalarda Galatasaray kalesinde daha sık görünüyor. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına yerden gönderilen topa ön direkte Erhan ayak koydu. Meşin yuvarlak kaleci Orkun'un ellerinde kaldı.

 67. dakika. Galatasaray sol kanattan serbest vuruş kullanma hazırlığındayken hakemin düdüğü olmadan topa vuran Lincoln sarı kartı gördü. Sambacı'nın daha sonra kullandığı atışta Kasımpaşa savunması topu karşıladı

 68. dakika. Kasımpaşa'da Fransergio sarı kart gören futbolcu oldu.

 69. dakika. Galatasaray'da Ayhan Akman'ın yerine Serkan Çalık oyuna girdi.

69. dakika. Kasımpaşa'da Merthan yerini Yasin'e bıraktı.

 73. dakika. Galatasaray Ümit Karan'ın harika golüyle öne geçti. Ceza sahasının dışında topla hareketlenen Lincoln, ceza sahası içindeki Ümit Karan'a isabetli bir pas gönderdi.

Altıpas üzerinde topu göğsüyle kontrol eden  Karan, rovöşata ile topu Kasımpaşa ağlarına bıraktı.

G.Saray, Ümit Karan'ın attığı harika gol ile Kasımpaşa karşısında 1-0 öne geçti.

 76. dakika. Kasımpaşa'da Özgür yerini Moritz'e bıraktı.

80. dakika. Maçta son 10 dakika oynanıyor. Galatasaray çok zorlandığı maçta Karan'ın golüyle önde.

83. dakika. Galatasaray atağında sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına yapılan ortayı Ümit Karan kafa ile penaltı noktası üzerindeki Hakan Şükür'e pasını bıraktı. Şükür, havadan gelen topu kafa ile ceza yayı üzerindeki Lincoln'e indirdi. Sambacı'nın topun gelişine yaptığı sert vuruş kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

 89. dakika. G.Saray'da Lincoln kenara alındı. Oyuna dahil olan isim Mehmet Topal oldu.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Uzatma bölümleri olarak 3 dakika gösterildi.

Maçın uzatma dakikalarıdan başka gol olmadı. Galatasaray, Ümit Karan'ın şık golüyle Kasımpaşa'yı 1-0 yenerek 3 puan almasını bildi.