BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

MASKELİ HIRSIZLAR 5 BİN TL’LİK SİGARA VE PARFÜM ÇALDI

Muğla’nın Fethiye ilçesi Kemer beldesi yayla yolu üzerinde aynı markete son bir yılda 3. kez soyuldu. <br/>Son bir yılda Ali Karakaya, Hamit...

Abone ol

Muğla’nın Fethiye ilçesi Kemer beldesi yayla yolu üzerinde aynı markete son bir yılda 3. kez soyuldu.
Son bir yılda Ali Karakaya, Hamit Karabulut ve Şaban Karaşal’a ait işyerlerinin kilitlerini keserek giren hırsızlar para, sigara ve parfüm çalarak kayıplara karıştı. Dün gece üçüncü kez Ali Karakaya’ya ait markete giren kar maskeli iki kişi raflardaki sigaraların yanı sıra parfüm ve çorapları çuvallara doldurup kayıplara karıştı. Gece saat 03.10 sıralarında bir otomobille gelen 4 kişiden ikisi mağazanın demir kilidini kesip markete girdiler. Kar maskeli hırsızlardan biri önce marketin içini dolaşırken, diğer kar maskeli arkadaşını da içeriye çağırıyor. Markette sigara kolisini gören kar maskeli hırsız sandalyenin üzerine çıkıp yere indiriyor. Yanında getirdiği çuvalın içine sigaraları dolduran kar maskeli hırsızlardan biri de raflardaki sigaraları boşaltırken, bozuk paraları da alıyor. Rafta çorapları gören hırsızlardan biri bu çorapları da kucağına alıp, dışarıda bekleyen otomobile doğru giderken, diğer arkadaşı ile birlikte içi dolu çuvallarlar beraber çıkıp ayrılıyorlar.
Yaklaşık tam 17 dakika boyunca elektrikleri yanan ışıl ışıl markette toplam 5 bin TL’lik sigara, parfüm ve çorap çalan iki hırsız, otomobile binerek kayıplar karışıyor.
Market sahibi Ali Karakaya (44) marketin soyulduğunu duyunca durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma bu güvenlik kamerası görüntüleriyle kar maskeli 2 hırsız ile otomobilde bulunan çevreyi gözeten diğer iki kişiyi hemen her yerde arıyor.
Ali Karakaya, “15 yıldan bu yana market işi yaptığını söyleyerek marketime dün gece 3.kez girdiler. Sigara, parfüm ve çorap çalıp kaçtılar. Kar maskeli iki kişi yaklaşık 5 bin TL’lik soygun yaptı. Biz devriye görevinin arttırılmasını hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.
Hamit Karabulut ile Şaban Karaşal’da “Kemer merkezinde bu hırsızlıklar oluyor. Bizim işyerimize de girdiler. Hırsızlar 15 dakikada bu soygunu yapıyor. Güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istiyoruz” dediler.
(İHA)