BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Maskeli Gaffur Iraka girdi

Sakar hırsızlar Maskeli Beşler, Kuzey Irak'ta petrol tesisi ele geçirir. Bu operasyon uluslararası krize yol açar.

Abone ol Bu hafta beş yeni film gösterime giriyor.

'Maskeli Beşler: Irak'


Murat Aslan'ın yönettiği 'Maskeli Beşler': Irak'ta Şafak Sezer, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz rol alıyor.
 
Aksiyon - komedi türündeki filmde sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler yeni maceralarında Kuzey Irak'taki bir petrol tesisini ele geçirirler.
 
Türkiye'ye giden petrol boru hattının kontrolünü ülkemize kazandırmak amacıyla başlayan bu masum eylem bir anda bölge yerel güçleri, Türkiye ve ABD arasında uluslararası bir krize ve büyük bir komediye yol açar.


Corneliu Porumboiu'nun yönettiği 'Bükreş’in Doğusu'nda Mircea Andreescu, Teo Corban, Ion Sapdaru rol alıyor.
 
Geçtiğimiz Cannes Film Festivali’nde en iyi ilk filme verilen Altın Kamera ile ödüllendirilen 'Bükreş’in Doğusu', komünist rejimin çöküşünün 16 yıl sonrasında, başkentin doğusundaki sessiz bir kasabada geçiyor.
 
Yerel bir televizyonda tartışma programı hazırlayan aksi sunucu Jderescu, devrimin ihtişamını yeniden yaşamak üzere programına davet edecek konuk arar.
 
Ancak tek bulabildiği, ek iş olarak Noel Baba kılığına giren emekli bir amca ve maaşının tümünü içki borcuna yatıran bir tarih öğretmenidir.

'Yılın Başkanı'

Barry Levinson'ın yönettiği filmde Robin Williams, Christopher Walken, Laura Linney rol alıyor.
 
Dram komedi türündeki filmde kıvrak zekâsı ve kendine özgü tarzıyla, huysuz bir karakter olan Tom Dobbs (Robin Williams), kariyerini politikacıları iğneleyerek ve kızgın halkın dilinden konuşarak yapan bir talk şovcudur.
 
Her akşam çatlak bir sistemde espriler yapmaktadır. Dobbs kendisini başkanlık oy pusulasına taşıyacak olan bir taşra halkı hareketini ateşler. Seçim günü, Dobbs oylamayı kazanarak masum dünyayı şaşırtır. 
 
'Tutku Oyunları'

Todd Field'ın yönettiği filmde Kate Winslet, Jennifer Connelly, Patrick Wilson rol almaktadır.  
 
Tom Perrotta’nın kitabından uyarlanan Little Children, bir avuç insanın parklarda, havuzlarda ve sokaklarda şaşırtıcı ve tehlikeli biçimde kesişen küçük dünyalarına odaklanıyor. 
 
'Küçük Kahraman'
 
Christopher Reeve'in ölmeden önceki son yönetmenlik çalışması olan 'Küçük Kahraman' adlı film komedi ve macera unsurları içeren bir animasyon.

Film 1920'li yılların ünlü beyzbolcusu Babe Ruth ve takımı New York Yankees'e Dünya Kupası'nı kazanmaları için yardım etmek isteyen küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor.