BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Masal Dünyası kapılarını Eskişehir'de açacak

Eskişehir'deki Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı'nda inşası süren ''Masal Dünyası'', her yaştan çocuğu kitaplardaki dünya ile buluşturacak.

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,açıklamada, Masal Dünyası'nda, çocukların masalları yaşayabilecekleri alanların bulunacağını, etrafı sularla çevrili kale görünümünde olacağını kaydetti.

Masal Dünyası'nın içinde ülkenin dört bir yanında bulanan kuleler yükseleceğini ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu: ''Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan masal dünyası, bu yıl içinde tamamlanacak. Masal dünyasında kentin plaka numarası olan 26 kulemiz var. İstanbul'daki Galata kulesi 50 metrelik yüksekliğiyle Masal Dünyası'nın en uzun kulesi olacak. Bunların arasında Antalya'daki Yivli Minare, Diyarbakır'da yıkılan Çan Kulesi, İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki Adalet Kulesi, Mardin'deki Ulu Cami'nin minaresi, Amasya'daki Burgulu Minare, İstanbul'daki Kız Kulesi, Sivas ve Kayseri'deki iki çifte minare ve İstanbul gravürlerindeki bir çizimden esinlenerek yapılan bir kule bulunuyor.

Bu kuleler dışında gözetleme ve yavru kulelerimiz de var. Kuleleri masalsı şekilde yapılandırıyoruz. Çocuk dünyasına göre hareket ediyoruz. Disneyland'daki şatoyu Türkiye coğrafyasında bulanan eski dönem yapılarıyla şekillendirdik. Parkla bir bütünlük sağlıyor. Masal Dünyası, parkın en önemli unsurlarından birisi olacak.''

Büyükerşen, Masal Dünyası'nın 1700 metrekare taban alanına sahip olduğunu, projenin tamamının 7 bin metrekareye yayıldığını bildirdi.

Masal Dünyası'nın kapalı alanlarında çizgi dünyasının kahramanlarının sergilendiği ve oyunların sahnelendiği alanların oluşturulacağını anlatan Yılmaz Büyükerşen, sözlerini şöyle tamamladı: ''Galata Kulesi'nde 9 sahne oluşturulacak. Her sahne içinde çizgi dünya kahramanının sahneleri yer alacak. Çocuklarımız kitaplarda okuduğunu üç boyutlu olarak sahnede görecek. Galata Kulesi'nin en üst katında da kent panoromik olarak izlenebilecek. Bodrum katta tüneller, zindanlar ve korku sahneleri yer alacak. Türk roman ve çizgi film kahramanlarına daha çok yer vermeyi planlıyoruz. Masal Dünyası'nın içinde çocuklara yönelik yeme ve içme mekanları olacak. Çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek. Masal Dünyası, kentin turizmine ciddi manada katkı sağlayacak. Parklardaki donatımlar da tamamlandığında turist sayısında önemli oranda artış bekliyoruz.''