BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
HABER /  DÜNYA

MARMARA DENİZİ’YLE İLGİLİ KORKUTAN AÇIKLAMA

Marmara Denizi, Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy-Uçmakdere arasında kıyıya paralel turuncu renge boyandı. Olayı değerlendiren Hidrobiyolog M.Lev...

Abone ol

Marmara Denizi, Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy-Uçmakdere arasında kıyıya paralel turuncu renge boyandı. Olayı değerlendiren Hidrobiyolog M.Levent Artüz, “Marmara Denizi’nde alarm çanları çalıyor. Bazı bilimsel ve resmi çevreler hâlâ kirlenmenin boyutunu göremiyor" dedi.
Yıllardır Marmara Denizi’nde araştırmalar yapan Hidrobiyolog M.Levent Artüz, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy-Uçmakdere arasında yaklaşık 3 kilometrelik kıyıya paralel denizde meydana gelen turunculaşmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marmara Denizinde bazı bilimsel ve resmi çevrelerin kirliliğin günümüzdeki boyutlarını göz ardı ettiğini savunan Artüz, “Bu çevreler başlarını kuma gömmelerine karşın, doğa atik davranarak gündüzleri rengi ’kızıl-su’ ile geceleri de ışıltısı ’lüminesans’ ile alarm çanlarını çalmakta, belki de bizlere son uyarılarını yapmaktadır" diye konuştu. Artüz, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Marmara Denizi genelinde bu ve buna benzer türlerin kütleler halinde aşırı üremeleri, ortamda ’tür çeşitliliğinin azalmasına bağlı, mevcut türlerin fert adetlerindeki artış’ şeklinde özetlenebilir. Bu son olay da göstermektedir ki, Marmara Denizi’nde umursanmayan, hızlı ve güçlü bir değişimler çarkı çalışmakta ve gün geçtikçe hazin bir sona doğru sürüklenmektedir.”
(İHA)