BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  DÜNYA

CİZRE’DE OLAYLI GECE

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan izinsiz gösterilerde yüzleri maskeli göstericilerin kimlik kontrolü yaptığı bir sivil araçtan ateş açılmas...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan izinsiz gösterilerde yüzleri maskeli göstericilerin kimlik kontrolü yaptığı bir sivil araçtan ateş açılması sonucu 5 kişi yaralandı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün gece izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli göstericiler İdil Caddesi, Yafes Caddesi, E-24 Uluslararası Karayolu ve Yafes Mahallesinde yola barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Yolu trafiğe kapatan yüzleri maskeli göstericiler, yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. İdil Caddesi, Yafes Caddesi ve E-24 Uluslararası Karayolunda gösteri yapmak isteyen göstericiler olay yerine gelen polis araçlarına taş, havai fişek, ses bombası ve molotof kokteyli ile saldırdı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. İdil Caddesi’nde izinsiz gösteri yapan göstericiler, patlayıcı ile güçlendirilmiş bir mutfak tüpünü polis aracının geçişi sırasında patlatmak için dört yol kavşağına yerleştirdi. Ancak polisin bombayı görmesi ile birlikte alınan çevre güvenliğinden sonra bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı.
İdil Caddesi, Yafes Caddesi ve E-24 Uluslararası Karayolunda olaylar devam ederken, Yafes Mahallesinde ilçe merkezine giden yollara barikat kurup yolu trafiğe kapatan göstericiler yoldan geçmeye çalışan araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı.

5 KİŞİ YARALANDI
Olay yerinden geçmeye çalışan içinde sivil iki polisin bulunduğu sivil bir aracı durduran yüzleri maskeli göstericiler, önce aracın geri dönmesini istedi ancak daha sonra araca yaklaşan göstericiler kimlik kontrolü yapmak istedi. Bu sırada sivil araçtan ateş açıldı. Sivil araçtan açılan ateş sonucu Abdullah O (40), eşi Meryem O (45), Sinan S (17), Özgür T (12) ve Nahide Ü (32) yaralandı. Sivil araçtan açılan ateş sonucu yaralanan 5 kişi, çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Sinan S, Batman’a sevk edildi.
Evinin balkonunda oturduğu esnada silah seslerinin aşağıdan gelmesi üzerine olayı gördüğünü belirten görgü tanıklarından Şükrü Y, şöyle konuştu:
"Ben kargaşayı duyduğumda aşağı baktım. Bir sivil aracı eylem yapan gençler durdurmak istedi. Araç aniden hızlanarak bir kişiyi ezdi. Ardından araçtan inen iki kişiden biri havaya ateş açtı diğeri etrafa rastgele ateş açmaya başladı. Açılan ateş sonucu yaralananlar oldu. Sivil araçtan ateş açılmasından sonra gösteri yapan yüzleri maskeli kişiler de sivil araca molotof kokteylleri ile saldırınca sivil araç olay yerinden uzaklaştı"
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, olayla ilgili 2 polisin gözaltına alındığı belirtildi.
(İHA)