BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  DÜNYA

Çek Cumhuriyeti'nin 'Çeçen' tepkisi

Boston saldırısının ardından yakalanan faillerin Çeçen yerine Çek olarak algılanması Çek Cumhuriyeti'nin tepkisini çekti

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL) - Boston'da meydana gelen saldırının ardından faillerin yakalanmasında Çeçen yerine Çek denilmesi Çek Cumhuriyeti'ni etkiledi. Ardından Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi bu beyanı yayınladı...

İşte Boston'daki terörist saldırısına dair Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi'nin beyanı...

''Boston'da meydana gelen trajedi beni derinden etkiledi. Bu durum, herhangi birimizin, her an, her yerde düşüncesizce bir vahşetin kurbanı olabileceğimiz gerçeğini keskin bir şekilde hatırlattı.

Fail olduğu iddia edilen kişinin kökeniyle ilgili bilgiler gün yüzüne çıktıkça, talihsiz bir yanlış anlaşılmaya karşı sosyal medyada bir not düşme ihtiyacı duydum. Çek Cumhuriyeti ile Çeçenistan iki ayrı etnisitedir. Çek Cumhuriyeti Avrupa'nın merkezinde bir ülkeyken, Çeçenistan Rusya Federasyonu'nun bir parçasıdır.

Çek Cumhuriyeti'nin Başkanı Miloš Zeman'ın Başkan Obama'ya ilettiği notta belirtildiği gibi, Çek Cumhuriyeti terörizme karşı Amerika Birleşik Devletleri'nin yanında güvenilir bir ortaktır. Hiç bir şüphe olmaksızın, müttefiklerimizle baş başa olduğumuzu belirtiyoruz."

Petr Gandalovič

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi