BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  DÜNYA

Marmara Denizi’nde balık krizi

Tekirdağlı vatandaşlar balık fiyatlarının pahalılığından dert yanarken, balıkçılar balığın az olması nedeniyle şikayet etmeye başladı.<br/>B...

Abone ol

Tekirdağlı vatandaşlar balık fiyatlarının pahalılığından dert yanarken, balıkçılar balığın az olması nedeniyle şikayet etmeye başladı.
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Marmara Denizi’ne açılan Tekirdağlı balıkçılar, denizde balığın az olmasından dolayı fiyatlarda artış yaşandığını belirtti.
Tekirdağlı balıkçılar 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek açıldıkları Marmara Denizi’nde av sezonunun ilk günlerinde balık veriminin iyi olduğu fakat aradan geçen 15 günde balıkta bir düşüş yaşanmasıyla fiyatlarda artışın yaşandığını ifade ettiler.
Tekirdağ’da balıkçılık yapan, Veysel Yazar, “1 Eylül tarihinde balık avlama yasağının kalkmasıyla birlikte Marmara Denizi’ne açıldık. Sezonun ilk günlerinde balıkta iyi bir verim vardı fakat 15 günde denizdeki balıkta azalma yaşandı” dedi.
Av sezonunun açılmasıyla birlikte balıktan çok ümitli olduklarını ama beklediklerinin altında verim aldıklarını belirten Yazar, “Bu sene balıktan çok ümitliydik ama beklediğimiz gibi olmadı. Avlanma yasağının kalmasıyla birlikte ilk denize açılmamızda balık fazla görünüyordu ama maalesef aradan 15 gün geçince balık iyice azaldı. Şu anda da günden güne azalma var. Denizde balık azaldığından dolayı fiyatlarda artış oldu. Eğer durum böyle devam ederse vatandaşımız bu sene balığı pahalı tüketecek” diye konuştu.
Tekirdağ sahiline balık almaya gelen Şaban Keser ise fiyatların çok yüksek olduğunu, bütçesi dar olan vatandaşın bu fiyatlarla balık almasının zor olduğunu söyledi. Balıkçı Veysel Yazar’ın tezgahında levrek 20 TL, mezgit 25 TL, sardalya 7 TL, palamut 12 TL, istarvit 10 TL, çipura 25 TL, hamsi 15 TL’den satışa sunuluyor.
(İHA)