BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  DÜNYA

4 yapraklı yonca uğurlandı

Bu yıl 20’incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali’nin açılışı dolayısıyla Adana’da bulunan Türk sinemasının ‘4 yapraklı yoncası’ Türkan ...

Abone ol

Bu yıl 20’incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali’nin açılışı dolayısıyla Adana’da bulunan Türk sinemasının ‘4 yapraklı yoncası’ Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik, çiçekler ile uğurlandı.
Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 20. Altın Koza Film Festivali’nin açılışına katılan Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın’ın, Adana Havalimanı’ndan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından, çiçekler ile uğurladı. Kentten ayrılmadan önce basın mensuplarına festivali değerlendiren Filiz Akın, Altın Koza’nın, bütün sinemacıların değerlendiği bir yer olduğunu ifade ederek, başta Başkan Vekili Aldırmaz olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti. Akın, açılış gecesinde yaşadığı ilginç bir anıyı şöyle anlattı:
“Çok enteresan bir şey olmuş dün gece. Bir yabancı yanındakine demiş ki ‘tek kelime Türkçe bilmiyorum, sahnede çok olağanüstü bir şey oluyor, ağlamak istiyorum.’ Ben de bunu anlatmak istedim.”

"RÜYA GİBİYDİ"
Hülya Koçyiğit ise Aldırmaz’a organizasyon dolayısıyla teşekkür ederek, festivale sahip çıkanları tebrik etti. Türk sinemasının ‘sultanı’ Türkan Şoray da Altın Koza’nın, Türk sinemasına hizmetinin çok büyük olduğunu belirterek, “Dün gece de olağan üstü bir geceydi, rüya gibiydi. Meslek yaşantımızda unutamayacağımız anılarımızın başında olacak” dedi.
Fatma Girik de festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.
4 yapraklı yoncanın uğurlanmasının ardından, özel uçakla kente gelen festival konukları, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve festival görevlileri tarafından çiçekler ile karşılandı. Konukların arasında, festival boyunca gösterilecek olan film ve belgesellerin ekipleri, sinemacılar, sanatçılar ve gazeteciler yer aldı.
(İHA)