BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Mario Levi Yeditepe'de

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bugün Mario Levi’yi konuk ediyor.

Abone ol

Ataşehir'deki Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Yemek Bilimi ve Kültürü” başlıklı söyleşi dizisi kapsamında bugün yazar ve Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Mario Leviyi ağırlayacak.

Levi’nin son romanı “Size Pandispanya Yaptım”dan yola çıkılarak gerçekleştirilecek sohbette, romanın yazılma serüveninin yanı sıra, yemeğin bir kültür olmasının yanında nasıl bir edebiyat malzemesi olabildiği, toplumsal hafızanın önemi, yazmanın anlamı gibi konulara da değinilecek.

Size Pandispanya Yaptım”da, kendi hayatından, ailesinden, anılar ve hikayelere yer veren Levi, romanını babannesinden öğrenip yaptığı yemek tarifleriyle süslüyor. Roman, Levi’nin atalarından bugünlere kadar ulaşan yemeklerin bıraktıkları izler ve hatırlattıklarıyla bizleri “lezzetli” bir yolculuğa çıkarıyor.

Bugün 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak olan söyleşi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.