BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

Marilyn Monroe komünist mi?

FBI dosyalarından yaptığı araştırmada; Marilyn Monroe'nun ölümünden önce komünizmle bağı olduğuna dair bilgiler araştırılıyor

Abone ol

Associated Press haber ajansının FBI dosyalarından elde ettiği bilgiye göre; Marilyn Monroe ve çevresi komünist şüphesiyle izlenmiş, ancak Monroe'nun Komünist Parti'ye üye olduğuna dair bir kanıta rastlanmamış.

ABD haber ajansı Associated Press'in güncellenen FBI dosyalarından yaptığı araştırmada; Marilyn Monroe'nun ölümünden önce komünizmle bağı olduğuna dair bilgiler yer alıyor. Sinema yıldızının ilişki ve seyahatlerine odaklanan dosyalara göre; Marilyn Monroe ve çevresi komünist şüphesiyle izlenmiş, ancak Monroe'nun Komünist Parti'ye üye olduğuna dair bir kanıta rastlanmamış.

BEYAZ SARAY'IN EMRİ İLE Mİ ÖLDÜRÜLDÜ

ABD'deki bilgi edinme hakkı yasası çerçevesinde 2012 başında Monroe'nun 50. ölüm yıldönümü nedeniyle FBI'a başvuran ajans, 1955 yılı itibariyle tutulan dosyadaki bir maddede Monroe'nun 1962'de Meksika'ya yaptığı gezi ve sol görüşlerinden dolayı ailesinin mirasçıları listesinden çıkarılan Frederick Vanderbilt Field'la arkadaşlığı var.

Field, otobiyografisinde eşi ve kendisinin Monroe'yla alışverişe çıktıkları, yemek yediklerine değinmiş; ettikleri sohbetlerde sanatçının "insan hakları ve eşitliğe karşı güçlü duygularından, Çin'de yaşananlara saygı duymasından, McCartycilik ve dönemin FBI Başkanı J. Edgar Hoover'a nefretinden" bahsetmişti.

ABD Başkanı John F. Kennedy ile ilişki yaşadığı bilinen Monroe'nun Beyaz Saray'ın emriyle öldürüldüğü hâlâ iddialar arasında.

Hoover, Monroe'nun eski eşi Arthur Miller, Frank Sinatra ve Charlie Chaplin gibi birçok ünlüyü takibe almıştı.