BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Tecavüzün başkentinde gösteri dalgası!

Yeni Delhi'de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan kadının ölümünün ardından Hindistan genelinde gösteriler patlak verdi.

Abone ol

Başkentte alarma geçerek sıkı güvenlik önlemleri alan polis yetkilileri faillerin cinayetle suçlanacağını bildirdi. Başbakan Manmohan Singh ise, 23 yaşındaki üniversite öğrencisi kadına saldırı nedeniyle 16 Aralık'tan bu yana süren kamuoyu öfkesine karşı sükûnet çağrılarını yineledi. Mumbay, Kalküta ve Chenay gibi metropollerde de gösterilerin yapıldığı bildirildi.

BİR KADIN VE ANNE OLARAK ACI HİSSEDİYORUM

İktidardaki Kongre Partisi'nin Lideri Sonya Gandi, televizyon aracılığıyla protestoculara hitap ederek, "Bir kadın ve anne olarak acıyı hissediyorum. Onun savaşımı boşa gitmeyecek" dedi.

Yeni Delhi polisinin belirlediği iki alanda toplanan göstericiler mumlar yakarak yas tutarken, kadına yönelik şiddete karşı tepki had safhaya ulaştı. Gösteri merkezine gelen Yeni Delhi Valisi Sheila Dikshit, protestocuların tepkisi nedeniyle alandan ayrılmak zorunda kaldı. Daha çok matem havasının hakim olduğu yeni gösteri dalgalarının, kadına yönelik şiddete karşı tutumun gündemdeki yerini uzun süre korumasını sağlayacağı belirtiliyor.

22 DAKİKADA BİR TECEVÜZ

Öte yandan, Singapur'daki Mount Elizabeth Hastanesi'nde ölen genç kadının altın renkli kefene sarılmış cesedi ise aile bireyleri eşliğinde havayoluyla Hindistan'a getirildi.
Dünyanın en kalabalık ülkelerinden Hindistan'da her 22 dakikada bir kadın tecavüze uğruyor. Her 18 saatte bir kadının tecavüz kurbanı olduğu Yeni Delhi ise, kamuoyunda "tecavüz başkenti" olarak anılıyor.