BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,66
ALTIN 2.506,07
HABER /  GÜNCEL

Margarinsiz kurabiye nasıl yapılır?

Margarinsiz kurabiyenin tarifi ve püf noktaları elmaelma.com'da!

Abone ol

Margarinsiz kurabiye tarifi nedir, margarinsiz kurabiye pratik tarifi var mı, margarinsiz kurabiye tarifinin malzemeleri nelerdir? Elmaelma.com olarak bugün sizler için evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz margarinsiz ağızda dağılan lezzetine doyum olmayan bu kurabiyeyi sizde evde deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

-1 su bardağı sıvı yağ
-1,5 paket vanilin
-1 su bardağı pudra şekeri
-3 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılış aşaması; Derin bir kabın içerisine sıvı yağı aktarın. Üzerine vanilin, pudra şekerini ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımın içerisine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Güzelce yoğururken ele yapışma durumu olursa elinizi hafifçe yağlayarak yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuz toparladığında elinizi yağlayın. Cevizden biraz büyük toplar koparın ve güzelce yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü bir biçimde 12-15 dakika arası üzeri hafif kızarıp renk değiştirene kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servise sunabilirsiniz.

Kaynak: elmaelma.com