BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.408,00
HABER /  SEÇİM

Mansur Yavaş'tan YSK'ya flaş itiraz başvurusu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş itiraz başvuru süresinin bu akşam saat 17:00’ye kadar uzatılması için başvurdu.

Abone ol

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş itiraz başvuru süresinin uzatılmasını istedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Tutanakların kesinleştirilmemesi ile ilgili başvuru yaptık. Çünkü 'Salı günü saat 17.00'a kadar kesinleşmez' diyor yasa. Onunla ilgili başvuruyu yaptık. Eğer kesinleşmeme yönünde karar verirlerse zaman kazanmış olacağız." dedi.

Yavaş, parti genel merkezine gelişinde gazetecilere açıklamada bulundu.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

İlçe seçim kuruluna tutanakların kesinleşmemesiyle ilgili bir başvuru yaptıklarını ifade eden Yavaş, "Ancak her ihtimale karşı çalışmalarımız burda 500 kişiyle devam ediyor, o sonuçlar ortaya çıktığı zaman bilgi vereceğim. Şu an somut bir bilgi yok, 500 kişi fiilen çalışıyor şu anda" diye konuştu.

Başvurunun şekli yönündeki bir soru üzerine Yavaş, "Tutanakların kesinleştirilmemesi. Çünkü 'Salı günü saat 5'e kadar kesinleşmez' diyor yasa. Onunla ilgili başvuruyu yaptık. Eğer kesinleşmeme yönünde karar verirlerse zaman kazanmış olacağız. Çünkü Salı günü 17.00'de kesinleştikten sonra itiraz hakkımız doğacak. 12 bin 400 tane tutanak tek tek inceleniyor." dedi.

DAKİKA DAKİKA ANKARA YARIŞI... (tıkla gör) 

Konuyu biraz açmasının istenmesi üzerine Yavaş, şunları söyledi:

"Birleştirme tutanakları geldi, yayınlanıyor. Eğer bunlar kesinleşirse, onlar kesinleştikten sonra hemen itiraz süreniz başlıyor. Ancak kanunda diyor ki 'bu tutanaklar salı günü saat 5'te kesinleşir.' Çünkü ilçelere yapılan itirazların sonuca bağlanması lazım. Tutanaklar kesinleşirse, ilçelere itiraz hakkınız kalmıyor. Ondan dolayı. Süreyi uzatmak istiyoruz, çünkü 12 bin 400 sandıktan bahsediyoruz."

"DERDİMİZ DEMOKRASİ YERİNİ BULSUN"

Sonuçlar konusunda bir yorum yapmayacağını da ifade eden Yavaş, "500 tane genç çalışıyor şu anda Ankaralı oyuna sahip çıkıyor. Kullanılan bütün oyları gözden geçiriyoruz. Yanlışlıkla, bilerek veya bilmeyerek sağa sola yazılan oylar var. Bunların bir kısmını tespit ettik. Burdaki derdimiz şu, Ankaralının bir tek oyu boşa gitmesin. Demokrasi yerini bulsun." dedi.

Ankara'da resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti'nin adayı Melih Gökçek yüzde 44.9, CHP'nin adayı ise 43.8 oy aldı.

ANKARA'DA GERGİNLİK SÜRÜYOR

Ankara'daki oy sayımındaki tartışma ve gerginlik sürüyor. Yenimahalle’de ilçe oylarının birleşiminin yapıldığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerginlik yaşanıyor.

29027.jpgANKARA'DA NELER OLUYOR?

CHP'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesinin ardından, sosyal medyada yapılan çağrılarla YSK önünde birlerce kişi toplandı... (TIKLA OKU)  

AK PARTİLİ GRUP İLE CHP'Lİ GRUP ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Merkeze gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile CHP’li grup arasında tartışma çıktı.

Otobüslerle AK Partili grupların da Nazım Hikmet önüne gelmeye başladığı ve Kapusuz’un AK Partililere dağılmaları yönünde baskı yaptığı iddia edildi.

buyuk.20140401131857.jpg 

GÖREVLİ OLMAYANLARIN GİRİŞİ YASAKLANDI

İtiraz üzerine YSK, saat 15.00’e kadar Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne görevli olmayanların girişini yasakladı.

AK Partili Kapusuz ve beraberindekiler dışarda bekliyor.

CHP'LİLER SABAH ERKEN SAATLERDE GELDİ

Ankara Yenimahalle'de seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler sabahın erken saatlerinde Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu önüne geldi. Kalabalığın artması üzerine polis ekipleri Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. CHP'lilerin Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu önündeki bekleyişi sürüyor.

secimsonuclari_banner.20140401131255.jpg