BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Manchester City şampiyonluğa çok yakın

İngiltere Premier Ligi'nde Aston Villa'yı 4-0 yenen Manchester City, son maçlar öncesi liderliğe yükseldi. 37 maçta 100 gol atan City pazar günü evinde West Ham ile berabere kalması halinde dahi averajla şampiyon olabilecek.

Abone ol

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester City son üç sezonda ikinci kez şampiyon olmak üzere. Dün akşam sahasında Aston Villa'yı 4-0 yenen City, bitime bir maç kala 83 puanla liderliğe yükseldi.

Manchester City son maçında pazar günü yine sahasında West Ham ile karşı karşıya gelecek. City Etihad Stadyumu'nda berabere dahi kalsa, averajda 13 gol üstün olduğu Liverpool Newcastle United karşısında bir futbol mucizesini gerçekleştirmediği takdirde şampiyon olacak.

City'i Aston Villa karşısında galibiyete taşıyan goller ise ikinci yarıda Dzeko (2), ve Jovetic ve Yaya Toure'den geldi.

BBC'nin yorumcularından İngiltere milli takımının eski golcüsü Alan Shearer maçtan sonra övgüler yağdırdığı Toure'nin "sahada durmak bilmeyen bir makina" olduğunu söyledi.

37 maçta 100 gol

Toure'nin Aston Villa karşısındaki nefis golü ile Manchester City bu sezon İngiltere Premier Ligi'nde 100. kez fileleri havalandırmış oldu.

City bu sezon ligde gol sıkıntısı çekmemesine karşın bundan sadece üç hafta sahasında Sunderland ile 2-2 berabere kalmış ve şampiyonluk yarışında ağır yara almıştı. Ancak takipçisi Liverpool'un önce sahasında Chelsea'ye 2-1 yenilmesi, daha sonra da 3-0 öne geçtiği maçta Londra'da Crystal Palace ile 3-3 berabere kalması City'nin yarışta yeniden avantaj kazanmasına neden oldu.

Manchester City Menajeri Manuel Pellegrini Aston Villa maçından sonra yaptığı açıklamada artık takımının şampiyonluğu kazanmasını beklediğini söyledi. Pellegrini, "Şampiyon olmak çok önemli. Ancak önemli olan bir diğer şey de bizim onu nasıl kazanacak olmamız" dedi ve ekledi:

"Şampiyonluğu kazanmanın birçok yolu vardır. Ancak ben hücum futbolu ile şampiyon olmaktan yanayım."

Manchester City, İngiltere Premier Ligi'nin tarihinde 100 gol barajını ajan ikinci takım oldu. Daha önce 2009-2010 sezonunda Chelsea ligde 103 gol atarak şampiyon olmuştu. Bu sezon ligde ikinci sıradaki Liverpool'un da 37 maçta 99 golü var.

City ise İngiltere'de 2011-2012 sezonunda tam 44 yıl sonra mucizevi bir şekilde şampiyonluğa ulaşmıştı. O dönem menajerliğini halen Galatasaray Teknik Direktörü olan Roberto Mancini'nin yaptığı City, son maçta sahasında Queen's Park Rangers'ı Sergio Aguero'nun uzatma dakikalarında attığı gol ile 3-2 yenerek averajla mutlu sona ulaşmıştı.

UEFA ile pazarlık sürüyor

Manchester City bir yandan şampiyonluk için artık gün sayarken, bir yandan da UEFA ile pazarlıklarını sürdürüyor.

City'nin, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda UEFA'nın belirlediği sınır olan 45 milyon eurodan çok daha fazla zarar ederek, mali Fair-Play kurallarına uymadığı tespit edilmişti.

İngiliz kulübünün 60 milyon euro para cezasına çarptırılması ve önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki kadrosunun 25 yerine 21 oyuncu ile sınırlandırılması gündemde.

Manchester City'e UEFA ile anlaşması için verilen süre yarın doluyor.

Yine mali Fair-Play kurallarına uymadıkları tespit edilen City dışındaki sekiz kulübün ise UEFA ile anlaşmaya vardıkları sanılıyor.

Taraflar anlaşmaya varamazlarsa, UEFA Tahkim Kurulu'nun City'i çok daha ağır bir cezaya çarptırması mümkün. Bu durumda City konuyu Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyabilir.

UEFA Tahkim Kurulu bu gibi durumlarda, Şampiyonlar Ligi eleme maçları kuralarının çekileceği Temmuz ayından önce hızla karar veriyor.