BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,02
ALTIN 2.503,24
HABER /  POLİTİKA

Malezya benim gururum

Erdoğan ve Gül "konuşma" dedi. Ama dinlemedi. Yine çarpıcı açıklamalar yaptı;

Abone ol

Göreve geldiği ilk gün söylemleriyle yeni tartışmalar başlatan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ilginç çıkışlarına devam etti.

 “Bütün yasaklar kalkacak” ve “Fazla konuşma ipimizi çekerler” sözlerine de açıklık getiren Özcan, medyanın kendisini tanımadan eleştirilere başladığını belirterek, “Basın bu yazılanlarla 1-0 öne geçti ama ben çabuk sinirlenmem, sakinimdir” dedi.

AÇIĞIMIZI ARIYORLAR

Göreve geldiği 10 Aralık’tan bugüne hakkında çıkan eleştiriler üzerine konuşan Özcan, “Gazeteleri sabah gördüm. Benimle uğraşmaktan, saldırmaktan ne zaman vazgeçecekler bekliyorum. Hakkımda bir tane doğru cümle yazılsa dişimi kırarım. Ben Köksal Toptan ile görüşmemde ‘Herkes konuşma diyor. Hocam dikkat et ipini çekerler diyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan bile aynısını söyledi’ dedim. Ama basın bunu nasıl yazmış Allah aşkına... Alışveriş yaptığım bakkal bile ‘Aman hocam, dikkatli olun konuşmayın’ diyor. Bir açığımızı bulmak için her şey yapılıyor” dedi.

MALEZYA GURURUM

Malezya konusunda çok fazla şeyin yazılıp çizildiğini belirten Özcan, “Ben Malezya’ya gitmekten şeref duyarım. Oradaki İslam Üniversitesi’ni Türkiye kurdu. Türkiye’nin gelişiminde çok büyük katkıları vardır. Ama kuruluşunda yer aldığımız bir üniversiteyi, devletin zamanında tanıdığı bir üniversiteyi bugün tanımıyoruz. Böyle saçma şey olmaz” diye konuştu.

Göreve başlayalı 4 gün olmasına rağmen hakkında birçok şeyin ortaya atıldığını belirten Özcan, şöyle konuştu:

YÖK CESARET İSTER

“Ben daha yanımda çalışanların isimlerini yeni yeni öğrenmeye başladım. Beni daha tanımadınız, biraz bekleyin. Ben demokrat, sağlam bir insanım. Tanımadığın bir adamı karalamak bu kadar kolay olmamalı. Ben sabırlıyım ve zor sinirlenirim. Ama beni tanıyıp anlayacaksınız. Ben buraya gelmeden önce 30 kişinin arasından seçildim ve buranın ne kadar zor bir koltuk olduğunu biliyordum. Buraya gelmek cesaret ister. Varsa istekli olan gelsinler ben çekileyim.”

(Akşam)