BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Bakanın kardeşine saldırı

Hüseyin Çelik'in kardeşi Ahmet Çelik'in otomobiline tabancayla ateş edildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kardeşi Ahmet Çelik'in otomobiline tabancayla ateş edildi.

Ahmet Çelik'in yara almadan kurtulduğu saldırıyla ilgili olarak şüpheli görülen 3 kişi gözaltına alındı, bu kişiler daha sonra serbest bırakıldı.

Bakan Çelik'in Van'da konfeksiyon dükkânı işleten kardeşi Ahmet Çelik, dün saat 10.45'te bir yakınıyla birlikte kent merkezine gitmek üzere İstasyon Mahallesi Bahçeli Sokak'taki evinden çıktı.

Ahmet Çelik, yakınının kullandığı otomobile bindikten kısa süre sonra bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Çelik ve yakını saldırıdan yara almadan kurtulurken, otomobilin sağ ön camına 2 kurşun isabet etti. Saldırgan, olay yerinden yaya olarak kaçtı. Olayın ardından polis, 3 kişiyi şüphe üzerine gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, gözaltına alınan 3 zanlının olayla ilgilerinin olmadığının belirlendiği ve serbest bırakıldığını açıkladı. Kesmez, görgü tanıklarına göre saldırganın 16-17 yaşlarında olduğunu, geniş çaplı bir soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, "Olayı tüm yönleriyle araştırıyoruz.

Siyasi yönü olup olmadığını, ne amaçla yapıldığını araştırıyoruz. Saldırı 9 milimetre çapında bir silahla yapılmış. Ancak saldırının profesyonel bir suikast girişimi olmadığı görülüyor.

Ahmet Çelik şu ana kadar hiç tehdit almamış. Bizden koruma da talep etmedi. Ama biz uzaktan kendi yöntemlerimizle koruma yapacağız. Saldırıyı yapan kişinin robot resmini de çıkaracağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, Kesmez'i arayarak olayla ilgili bilgi aldı.