BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.450,09
HABER /  GÜNCEL

Makyaj fırçanızın ömrünü uzatabilirsiniz!

Makyaj fırçanızı para harcamadan ve çok kolay bir yöntemle uzun ömürlü yapabilirsiniz. İşte bunun en kolay püf noktası..

Abone ol

Mac Event Team’den Hatice Özcan, makyaj fırçalarınızı her uygulamadan sonra temizlemenin çok yararlı olacağına dikkat çekiyor.

"Makyaj fırçanızı, bir y ada iki haftada bir kremli şampuan ve soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Fırçayı yıkarken, suyun altında baş aşağı tutun. Böylece fırça kıllarını bir arada tutan yapışkana zarar vermemiş ve fırçanızın kıl dökmesine neden olmamış olursunuz. Bunun yanı sıra fırçanızı her kullanımdan sonra Brush Cleanser (fırça temizleyici) ile temizleyebilirsiniz. Bu su ve alkol bazlı ürün, fırçanızın kıllarını temizler, dezenfekte eder ve yumuşak kalmasını sağlar. Fırçanın kuruma süresini kısaltır. Brush Cleanser'ı bir kağıt mendil üzerine dökün ve ileri geri harekete ettirerek üzerindeki üründen arındırın. Son olarak temiz bir yüzey üzerinde yatık olarak kurumaya bırakın."

Fırçanızın temizliğine dikkat etmek, cilt sağlığınız açısından büyük önem taşımasının yanında, fırçanızın kullanım ömrünü fark edilir bir şekilde uzatır.

Kirli bir fırçayla makyaj uygulaması, her şeyden önce hijyen açısından sakıncalıdır. Üzerinde barındırdığı bakteriler sebebiyle cildinizde akneler oluşabilir, değişik cilt rahatsızlıklarına neden olabilir. Bunun yanı sıra kirli bir fırça, kirli bir makyaj sonucu demektir. Kullandığınız renkler birbirine karışacak, makyajınızdan istediğiniz sonucu almanız mümkün olmayacaktır.

Makyaj fırçaları düzenli olarak temizlenirse deforme oluncaya kadar kullanılabilir. Fakat şekli bozulduğunda y ada fırça kılları kırıldığında değiştirilmelidir.