BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  DÜNYA

Uçak tuvaletinde görülmemiş olay!

Dünya gündeminden ilginç haberleri sizin için derledik. İşte o haberler...

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri şirketi Etihad Havayollarına ait Abu Dabi-Manila seferini yapan uçakta bir cenin bulundu.

Ceninin, mürettebattan biri tarafından dün Manila Havalimanında, uçaktaki temizlik sırasında bulunduğu belirtildi.

Philippine Star gazetesindeki haberde de, 6-7 aylık olduğu sanılan cansız ceninin, uçağın tuvaletindeki çöp kutusunda, bir bebek bezine sarılı halde bulunduğu ifade edildi.

Aralık ayında da bir kadın, Uluslararası Dubai Havalimanı'nda dünyaya getirdiği bebeğini çöpe atmış ve Afrika ülkelerinden birine giden bir uçağa binmişti.




İÇKİ VERMEYEN BAR SAHİBİNE NELER ETTİ?
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]




İÇKİ VERMEYEN BAR SAHİBİNİ BENZİN DÖKÜP YAKTI

Bosna Hersek'in Jivinice kentinde bir adam, içki vermeyi reddeden bar sahibini üzerine benzin dökerek yaktı.

Alınan bilgiye göre, Jivinice kentinde bar işleten 57 yaşındaki Slavica Kreşiç, ismi açıklanmayan 20 yaşındaki gence, sarhoş olduğu gerekçesiyle içki vermeyi reddetti.

Barı terk eden genç, bir süre sonra benzin bidonuyla döndü ve Kreşiç'i üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Aynı kişi ardından bar sahibinin aracını da benzin dökerek yaktı.

Üzerine benzin dökülerek ateşe verilen bar sahibi kadın, sokağa fırlayarak koşmaya başladı. Bardan çıkarak kadını takip eden müşteriler, alevleri söndürerek kadını hastaneye kaldırdı. Kadının vücudunda 2 derece yanık olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Polis daha sonra saldırganı yakaladı.

MEZARLIKTAN CESET ÇALDILAR
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan Tenerife kentinin Arico ilçesindeki mezarlıkta yılın ilk günü kaybolan 7 cesedin, satanist bir çete tarafından çalındığı iddia edildi.

Arcio Belediye Başkanı Eladio Morales yaptığı açıklamada, yılbaşında gece yarısından sonra mezarlıktan 7 cesetin çalınması olayını Tenerife'deki bir satanist örgütün yaptığından şüphelendiklerini söyledi. Morales, 5 mezarlığın açılmasıyla çalınan 7 cesetin gömülme tarihlerinin çok eski olduğunu, aralarında 1920 yılındaki bir grip salgınında ölen 2 kardeşin de bulunduğunu kaydetti.

Yaklaşık 4 yıl önce mezarlıktan bir kadın cesetinin de çalındığını ve halen cesetin akıbetinin bilinmediğini hatırlatan Morales, "Bu barbarlıktır. Bölge halkı, yakınlarının cesetlerinin çalınmasından endişe ediyor. Güvenlik güçlerinin en hızlı şekilde olayı aydınlatmasını istiyoruz. Önlem olarak da mezarlığa gizli kamera yerleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

"KURMANCAN DATKA YILI" NE DEMEK?
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, ülkede 2011 yılını Kurmancan Datka yılı olarak ilan etti.

Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva'nın imzaladığı kararnamede, "Kurmancan Datka'nın tarihe mal olmuş bir şahsiyet olması, Kırgız Devletinin varlığının korunması, Rusya ve Orta Asya ülkeleriyle dostane ilişkilerin kurulması için gösterdiği çabalar nedeniyle 2011 yılının Kurmancan Datka yılı olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmasına karar verildiği'' ifade edildi.

1811-1907 yılları arasında Oş kentinde yaşayan Kurmancan'a, sosyalist devrimin ardından 'Datka' (general) ünvanı verildi ve "Alay Kraliçesi" olarak anılmaya başlandı. Kurmancan Datka, hayatının sonuna kadar Kırgızların özgürlüğü için mücadele etmesiyle tanınıyor.

EFSANE GRUP BÖYLE ANILDI
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]



Kosova'nın ilk Türk rock müziği grubu "Faks'ın" kurucu üyeleri konserle anıldı.

Priştine Halk Tiyatrosu;nda düzenlenen tören, grubun merhum kurucu üyeleri Necat İliyaz, Fikret Tsuri ve Sukarno Bölükbaşı;nın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Belgesel bir filmin de gösterildiği anma, Faks grubunun kurulduğu 1980'li yıllarda icra ettiği eserlerin seslendirildiği konserle devam etti. Tören sonunda "Gerçek Kültür ve Sanat Derneği" yöneticileri tarafından, grubun kurucularının akrabalarına takdir plaketleri verildi.

Dernek Başkanı Dr. Zeynelabedin Ustaibo, Türkçe Rock Müziğin Kosova'da tanıtımında "Faks" grubunun büyük katkı sağladığını belirterek "Grubun merhum kurucu üyelerini saygıyla anıyoruz" dedi.

Törene, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Tarım Bakanı Yardımcısı Fikrim Damka, TİKA Kosova Koordinatörü Adem Urfa ve çok sayıda konuk katıldı.

ONLAR İKİZ AMA...
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


ABD'de ikizlere hamile bir kadın, çocuklarını "bir yıl arayla" dünyaya getirdi.

İki çocuğun doğumu arasındaki süre aslında bir dakikaydı. Ancak doğum 2010 yılını 2011 yılına bağlayan gece olduğu için büyük bir tesadüf yaşandı.

Illinois eyaletinde hastaneye yatan Ashley Fansler, ilk çocuğunu 31 Aralık 2010 tarihinde saat 23.59'da, ikinci çocuğunu 1 Ocak 2011 tarihinde saat 00.00'da dünyaya getirdi.

Böylece ikizlerden birinin doğumu 2010, diğerinin 2011 olarak kayıtlara geçti.