BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Maktum bilişimci avında

Dubai Şeyhi Maktum, şimdi de Dubai'de kuracağı teknopark için Türk mühendisler arıyor..

Abone ol

Gayrimenkul yatırımlarıyla adını duyuran Dubai Şeyhi Maktum, şimdi de Dubai'de kuracağı teknopark için Türk mühendisler arıyor

Dünyanın en zengin 18'inci adamı Maktum, Türkiye'de beyin avına çıktı. Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid el Maktum, Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarından sonra, şimdi de gözünü nitelikli işgücüne çevirdi. Dubai'de kuracağı dev teknopark'ta çalıştırmak üzere Türk elektronik mühendisleri transfer etmek için düğmeye basan Maktum, Dubai Silicon Oasis şirketi aracılığıyla ayın 29'da İstanbul'da Hilton Otel'de, ayın 31'de ise Ankara Sheraton Otel'de görüşmeler yapacak.

Dev teknopark
En son Atasay'ın patronu Cihan Kamer'le el sıkışan Maktum, Kamer'in Büyükçekmece'deki bin 700 dönümlük arazi üzerinde istanbul'un en lüks 600 villasını' yapacak üzere kolları sıvamıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de gayrimenkul geliştirme projelerine yönelik anlaşma imzalayan Maktum, Dubai'de 7.2 milyon metrekarelik devasa bir teknopark hazırlıyor. Alışveriş ve turizm cenneti olarak nitelendirilen Dubai'yi şimdi de teknoloji üssüne çevirmek için hazırlık yapıyor. Yarıiletken endüstrisinde faaliyet gösteren Fortune 100 ve Nasdaq Borsası'nda yer alan şirketlerin gelip kendi üslerini kurmaları için tüm imkanları harekete geçiren Dubai Şeyhi Maktum, teknoloji devlerinden Ar-Ge faaliyetlerini de Dubai'de yapmalarını istiyor.

Maktum ayrıca, yatırımcılar için müthiş bir vergi indirimi ve mükemmel bir teknolojik altyapı yanında nitelikli işgücü vaadediyor.

Kaynak:www.vatanim.com.tr