BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ben yandım siz yanmayın

Sınıf arkadaşı tarafından bıçaklanarak yaşamını yitiren Fatih Can, son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol
Sınıf arkadaşı tarafından bıçaklanarak yaşamını yitiren Fatih Can, son yolculuğuna uğurlandı. Güçlükle ayakta duran annesi, gözyaşları arasında "Ben yandım, başka Fatih'ler yanmasın" diyebildi

Bir hafta önce tartıştığı sınıf arkadaşı C.B. tarafından kalbinden bıçaklanarak yaşamını yitiren Fatih Can organlarıyla 3 kişiye hayat verirken, dün cansız bedeni son yolculuğuna uğurlandı. Afet Yolal Camii'nin avlusu, hemen yandaki Lütfi Banat İlköğretim Okulu'ndan Fatih'i uğurlamaya gelen öğretmen ve öğrencilerle doldu taştı.

Cenaze namazlarında adet olduğu üzere topluluktan helallik istenir ama bu kez müftü "O bir masumdu, dünyada bir çiçekti, cennette de bir çiçek olarak açacak" diyerek şahitlik istedi. Ancak cemaatten tepki gelince, "Helallik istemeye dilim dönmemişti, madem ki bir kişi helallik istensin diyor, o zaman arkadaşlarına soruyorum, bir şey yaşayıp da bir kaşını eğdİrmişsinizdir belki. Hakkınızı helal edin" dedi. Fatih daha sonra Zincîrlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Annesi gibi ikiz kardeşi Oğuz da, "Okula kamera sistemi ko-yulacakmış. Şimdiye kadar neden beklediler? İlla kardeşimin mi Ölmesi gerekiyordu" diye tepki gösterdi. Fatih'in kuzeni Melih Doğan, okulu ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nü dava edeceklerini belirterek, "önlem alınsaydı belki Fatih ölmeyecekti" dedi.

Cenaze sonrası istanbul U Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, "Olmaması gerekirdi. Ama Türkiye'nin her yerinde bu tür olaylar yaşanıyor gibi göstermek yanlış" dedi.