BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.456,13
HABER /  DÜNYA

Mahmura giriş çıkış yasağı

Irak, Mahmur Kampı'nda uygulanan güvenlik önlemelerini sıkılaştırıldı.

Abone ol

Barzani’nİn lideri olduğu Irak Kürdistan Demokratik Partisi’nin atadığı ve Mahmur Kaymakamlığı’nı vekalet yürüten Barzan Seyitkaka, kampta üç aşamalı bir güvenlik çemberi oluşturulduğunu söyledi. Seyitkaka “Şu anda kampın kontrolünü yüzde 100 elimizde bulunduruyoruz. Hastalık ve acil durumlar dışında dışarı çıkışları durdurduk. Yabancıların içeri girmesine de kesinlikle izin vermiyoruz. BM’nin vermiş olduğu fotoğraflı kimlik belgeleri temel alınıyor ve bu belgeye sahip olmayanlar kampa sokulmuyor” dedi.

Kampın çevresine ilk güvenlik çemberi olarak bir hendek kazıldı. İkinci ve üçüncü güvenlik çemberlerini polis ve emniyet güçleri oluşturuyor. 4 Kasım’dan beri Musul’dan gönderilen Irak’lı bir mekanize tugay burada görev yapıyor.

Hendeklerle güvenlik çemberi kuruldu

Irak Hükümeti, PKK ile ilgili aldığı önlemler çerçevesinde Mahmur Kampı’nda uygulanan güvenlik önlemelerini sıkılaştırıldı. Yeni uygulama ile kamp sakinleri dışından kimsenin içeri girmesine izin verilmezken, kamptakilerin de dışarı çıkmasına izin verilmiyor.

Peşmerge çadır kurdu

K. Irak’takİ bölgesel Kürt Hükümeti, PKK’ya karşı sınır kesimindeki önlemleri artırdı. Süleymaniye, Duhok ve Erbil’den gönderilen peşmergeler PKK’lı teröristlerin yoğunlukta bulunduğu dağlarda yanlarında getirdikleri 5’er kişilik çadırlarını kurarak sürekli nöbet tutuyor. 5-10 kişilik gruplar halinde devriye geziyorlar. PKK’lıların daha önce karayoluna bile inerek cirit attığı özellikle Haftanin ve Sinaht bölgelerinde artık teröristlere rastlanmıyor.

Yeni toplar kaydırıldı

Şemdinlİ’de gece karanlığından yararlanıp Irak’tan Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist, Mehmetçik tarafından top ateşine tutuldu. Gündüz ise komandolar teröristlerin izini sürmek için bölgede operasyon başlattı. Bu gelişme üzerine dağ yollarına giden güzergahlarda askeri önlemler artırıldı. Önceki gece ise Adana’dan Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’na 105 ve 203 mm. çaplarında toplar nakledildi.