BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.435,91
HABER /  GÜNCEL

Doğuda doktor olmak zor

Şartlar çok ağır. Mecburi hizmet soruna tam olarak çare olamadı.

Abone ol

Erzurum Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Ersoy Özmen, Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan doktorların en önemli sıkıntılarının önlerini görememeleri olduğunu söyledi.

Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Iğdır'ın bağlı olduğu Erzurum Tabip Odası'na bağlı bölgede, yaklaşık 2 bin doktorun çok zor şartlar altında görev yaptığı söyledi.

Dr. Özmen, hekimlerin, sosyal olanakların kısıtlılığı, zor iklim koşulları, istenilen yere tayin olamama ve güvenlik gibi birçok problemlerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bölgede görevli diğer meslek branşlarında karşılaşılan problemlerle zaman zaman aynı bazen de farklı sıkıntıları biz de yaşıyoruz. Hekimlerimizin en önemli sıkıntısı önlerini görememeleridir. Bir doktora binlerce hasta düşüyor. Hekimlerimiz tüm zor şartlara rağmen kutsal mesleklerini sürdürmek için neresi olsa görev yapar. Ancak yetkililerimizin de doktorlarımızın çalışma olanaklarını göz önüne alarak gerekli düzenlemeleri yapması gerek.

''MECBURİ HİZMET DE BÖLGEDEKİ SORUNU ÇÖZEMEDİ''

Sağlık Bakanlığının zaman zaman yeni arayışlara girerek, bölgeye doktor çekmek için çalıştığına dikkati çeken Dr. Özmen, ''Mecburi hizmet de bölgedeki sorunu çözemedi'' diye konuştu.

Özmen, sağlığın vatandaşın temel gereksinimlerinin başında geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti: ''Doktorlarımız Doğu'ya geldiğinde ne zaman ve nereye gideceğinin belirsizliğini yaşıyor. Örneğin bir hakim, bir polis gelip bölgede çalıştıktan sonra nereye gideceğini az çok biliyor. Ancak ne yazık ki sağlık alanında durum böyle değil. Bu alanda düzenleme yapılırsa hekimlerimizin doğuya koşarak geleceğini düşünüyorum.''