BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mahkumun son isteği tartışılıyor

Mahkumlar idam öncesi yaşamak için olmadık isteklerde bulunurlar. Fıkralarda olan bu istek ABD'de gerçek oldu. Ancak mahkumun isteği kendisi için değildi..

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir idam mahkumunun içinde kaldığı durum hukuki bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Gelecek hafta idam edilmesi gereken mahkum Gregory Scott Johnson’un kızkardeşi ölümle pençeleşiyor. İdam mahkumu Johnson da, karaciğerinin kardeşine uygun olup, olmadığının anlaşılması için gerekli testlerin yapılmasını, dolayısıyla idamının ertelenmesini talep ediyor.

Mahkemenin bu konudaki kararını cuma günü yapılacak duruşmada vermesi bekleniyor.

1985'de 82 yaşındaki komşusunu öldürmekten suçlu bulunup, idama mahkum edilen Gregory Scott Johnson, Michigan’daki eyalet hapishanesinde cezasının infaz tarihi olan 25 mayısı bekliyor. Ancak Johnson’un kızkardeşinin ölümle pençeleşmesi ve uygun karaciğer bulunamazsa ölecek olması cezanın infaz edilmesini güçleştiriyor.

Johnson mahkemeden cezasının infazının ertelenmesini istedi. Mahkeme isteğini kabul ederek kendisine süre verirse, karaciğerinin kardeşine uygun olup olmadığının anlaşılması için testler yapılacak.

Anne Newman zor durumda

Mahkeme bu konudaki kararını cuma günü halka açık yapılacak duruşmada açıklayacak. İki çocuğunun ölümle burun buruna olması anne Alice Newman’ı düşündürüyor. Newman, iki çocuğunu birden kaybetme düşüncesinin dayanılmaz olduğunu söylüyor.

Hukukçular arasında ise etik bir tartışma başladı. Johnson'ın karaciğeri kardeşine uysa bile, idamında kullanılacak kimyasal maddelerin organı etkilemesi söz konusu olacak. Mahkeme idam cezasının infazının ertelenmesine karar verse bile, bu kez de idam şekli tartışma konusu olması bekleniyor.

Kaynak:

mah