BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Topbaş ken(d-t)ine güveniyor

Kadir Topbaş, Şampiyonlar Ligi Final Maçı'nın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek stad ve çevresinde yapılan çalışmaları anlattı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Şampiyonlar Ligi Final Maçı'nın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek stad ve çevresinde yapılan çalışmaları anlattı. Toplantıda Olimpiyat Komitesi'nden Sami Çölgeçen ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mihmail Mangan da hazır bulundu.

25 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Final Maçı için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "UEFA yetkilileri de yapılan çalışmaları sürekli izlediler. Son ayda gelinen noktada ise hayranlıklarını gizleyemediler ve 'mükemmel' ifadesini kullandılar. Şampiyonlar Ligi Final Maçı'na bir sıkıntı yaşanmadan yüzümüzün akıyla ev sahipliği yapacağız" dedi.

Bu tür organizasyonların şehirlerin ve ülkelerin dünyadaki tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş, milyonlarca insanın bu maçı takip edeceğini hatırlattı. İstanbul'un gelecekte bir turizm ve organizasyon şehri olabilmesi için bu organizasyonların mutlaka başarıyla tamamlanması gerektiğini vurgulayan Mimar Topbaş, şöyle konuştu;

"Bu çalışmaları tamamlayamasaydık, bundan sonraki organizasyonlar için güvenilirliğimiz kalmazdı. Başardığımız için bundan sonraki organizasyonlardaki taleplerimizde 'İstanbul bunu başarır, çok daha iyisini yapar' denilecek. Bu stad 5 yıldızlı bir stad olarak Avrupa futbol literatüründe yerini aldı. İstanbul bundan sonraki futbol organizasyonlarına da ev sahipliği yapabilecektir. Bu kapıyı açtık" diye konuştu.

Bu noktaya gelebilmek için çok ciddi ve uzun soluklu çalışmalar yaparak Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından 63 trilyon lira para harcadıklarını ifade eden Topbaş, maçın yapılacağı gece büyük bir şölen yaşanacağını ve bütün yüreklerin Olimpiyat Stadı'nda, İstanbul'da atacağını hatırlatarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü;


"Maç günü stada 80 bin seyirci bekliyoruz. Çalışmalar kapsamında 16 kilometre yol, 6 geçit yaptık. 1 milyon 748 bin metrekare alana yaklaşık 44 bin ağaç ve çalı diktik. 40 bin metrekare çimlendiriliyor. Mevcut bin 22 araçlık açık otopark ile 403 araç kapasiteli kapalı otoparka 10 bin araç kapasiteli otopark ilavesi yaparak toplam kapasiteyi 11 bin 220 ye çıkardık ve 213 otobüs yeri hazırladık. Ağaçlandırma için 5, asfalt kaplama için 10 trilyon lira harcadık. İETT maç günü 800 otobüs ile servis hizmeti verecek. Stada geliş-gidiş için 6 ayrı yol yapıldı. Vip, basın, Türk seyirciler ve her iki takımın seyircileri için ayrı yol güzergahları belirlendi."

Bu tür dünya çapındaki organizasyonlarda İstanbullulara da büyük görevler düştüğünü vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşlardan ev sahibi mantığıyla hareket etmelerini istedi. Spor, kongre ve kültür alanlarında gerçekleştirilen organizasyonların İstanbul'un ekonomisine ve istihdama ciddi katkıları olacağını ifade eden Kadir Topbaş, maç için Başbakan'ın davet ettiği üst düzey yetkililerin yanı sıra, kendisinin de Atina, Paris, Viyana, Milan, Pekin, Berlin ve Barselona Belediye Başkanlarını davet ettiğini dile getirdi.

Maç gününe kadar Olimpiyat Stadı'ndaki çevre ve evlerin cephe temizliklerinin tamamlanacağını belirten Başkan Topbaş, ancak İstanbul'daki çarpık yapılaşmayı bir anda düzeltmenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından Başkan Kadir Topbaş ve Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan gazetecilere stadın çevresinde otobüsle bir tur attırarak yeni yapılan yolları gezdirdiler. Rafet Bozdoğan stad çevresindeki bütün yollara kimin hangi güzergahtan gideceğini gösteren İngilizce ve Türkçe levhaların yerleştirildiğini belirterek, basın, vip, futbolcular, kuzey ve güney takımları ile Türk seyircilerin trafikte birbirleriyle çakışmadan ayrı noktalardan stada alınacağını söyledi.

Stada gelişte İkitelli'den başlayarak 3 ayrı noktada kontrol noktası bulunduğunu anlatan Bozdoğan, maçtan 3 gün öncesinden başlayarak güzergahlarda kısmi yasaklamalar getirileceğini ve maç günü 24 saat bölgeye ağır tonajlı araçların girişlerine izin verilmeyeceğini de kaydetti.

Kaynak: www.ibb.gov.tr