BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mahir Ünal'dan dokunulmazlık açıklaması!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Dokunulmazlıklarla Türiye siyasetinin gündeminin rehin almanın doğru olmadığını açıkladı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dokunulmazlıklar meselesi üzerinden Türkiye siyasetinin gündemini rehin almanın doğru olmadığını belirterek, ''Sanki BDP'li vekillerin dokunulmazlığı özellikle kaldırılıyormuş, kaldırılacakmış gibi bir hava oluşturuluyor ve bunun üzerinden de yürütülen bir siyaset var. Bu doğru değil'' dedi. Ünal, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve 9 BDP'li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosya konusunda ne yapılacağıyla ilgili, dosyanın Meclis'e geldiğini hatırlatarak, ''Burada hukuki süreç neyse, o işleyecek. Meclis'in kendi içindeki süreç neyse o işleyecek'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''dokunulmazlıkları kaldırıyoruz'' şeklinde bir açıklaması olmadığını, ''Meclis'e geldiğinde değerlendireceğiz, gereğini yapacağız'' dediğini ifade eden Ünal, konuyla ilgili bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının; milletvekilliklerinin sona ermesi ya da dokunulmazlığı kaldırılan milletvekillerinin tutuklanması anlamına gelmeyeceğini belirten Ünal, ''Sadece yargının önünü açmak anlamında bir karar almak anlamına geliyor. Bununla ilgili olarak AK parti; bunu kurullarında görüşecektir, nihai karar verilecektir'' diye konuştu.

TÜRKİYENİN TEK SORUNU BU DEĞİL

Ünal, dokunulmazlıklar meselesi üzerinden Türkiye siyasetinin gündemini rehin almanın doğru olmadığını savunarak, şunları söyledi:

''Öncelikle Türkiye'nin tek sorunu bu değil; sorunlardan biri. Yeni bir sorun değil. Öncelikle milletvekillerinin hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi durumlarda dokunulmazlıklarının kaldırılacağı bellidir. BDP'nin şahsına dönük bir durum söz konusu değildir. AK Parti, CHP, MHP'den veya hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi durumlarda milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı bellidir. Ne AK Parti'li, ne CHP'li, ne MHP'li milletvekilleri için bir ayrımcılık söz konusu olur, ne de BDP'li milletvekilleri için bir ayrımcılık söz konusu olabilir. Eğer ortada dokunulmazlığın kaldırılmasını gerektiren hukuki bir durum varsa, bu hangi partiden olduğuna bakılmaksızın kaldırılır zaten. Ama burada bir hassasiyet var. O da şu; sanki BDP'li vekillerin dokunulmazlığı özellikle kaldırılıyormuş, kaldırılacakmış gibi bir hava oluşturuluyor. Bunun üzerinden de yürütülen bir siyaset var. Bu doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir ve bu çerçevede eğer dokunulmazlığın kaldırılmasını gerektiren hukuki bir durum ortaya çıkmışsa; hangi partiden olursa olsun, hangi partiden olduğuna bakılmaksızın zaten dokunulmazlıkları kaldırılır. Burada meseleyi siyasi bir zeminde değerlendirmek yerine meseleyi hukuki zeminde değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.''

YARIN GRUP TOPLANTISI GENEL MERKEZ'DE

Öte yandan, AK Parti TBMM grup toplantısı yarın Genel Merkez'de yapılacak.

Ünal, konuyla ilgili olarak, ''Biz bunu ilk defa yapmıyoruz. Daha önce de grubu Genel Merkez'de yapmıştık. Milletvekillerimizle ve diğer kurullarımızla bir araya gelip, bazı konuları konuşmak için ara sıra da orada yapıyoruz. Burada yapmıyor olmamızın özel bir anlamı yok. Bazen de toplantılarımızı orada yapıyoruz. Buna ayrı anlam yüklemek doğru değil'' dedi.

Toplantının özel bir gündemi olmadığını ifade eden Ünal, Meclis'te yapılan grup toplantılarına misafirleri de aldıklarını, ancak Genel Merkez'de sadece milletvekilleri ve parti kurullarında çalışan görevlileri aldıklarını söyledi. Ünal, ''Zaman zaman Genel Merkez'de, zaman zaman da Meclis'te toplantıları yapıyoruz. Orada yapıyor olmamızın çok özel bir anlamı yok, özel gündemi de yok. Salı günü AK Parti Grup Toplantı Salonu'nda yapacağımız toplantıyı orada yapıyoruz'' diye konuştu.

Yarın yapılacak grup toplantısının basına açık ve kapalı bölümü olacağını belirten Ünal, ''Bütçe görüşmelerine başlıyoruz. Bütçe görüşmeleri uzun bir süreç. Bu süreç öncesinde, hem devamlılık hem milletvekillerimizin çalışma disiplini açısından milletvekilleriyle bir araya gelip gündeme ve grup çalışmalarına dair bilgilendirme yapılacak'' dedi.