BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  DÜNYA

Eczanelere 'Engelli dostu' logosu!

Türk Eczacıları Birliği(TEB) tarafından başlatılan Engelli Dostu Eczane projesi kapsamında, engelli rampaları bulunan ve diğer tüm önlemleri sağlayan eczanelere engelli dostu logoları verilecek.

Abone ol

TEB’nden yapılan açıklamada engelli vatandaşlar için hayata geçirilen ‘Engelli Dostu Eczane’ projesi hatırlatıldı. Açıklamada, isteyen eczacılara uzman kişiler tarafından işaret dili eğitimleri verileceği belirtilerek, "Bu eğitimde eczacılara, hastalar eczaneye geldiklerinde kendilerine ilacın kullanım şekli, dozu, ilacın aç mı tok mu alınacağı ve diğer sağlık sorunları ile ilgili danışmanlıklarında bilgi verebilecekleri basit cümleler öğretilecek. Eczacılarımıza ve eczanelerde çalışan personele, çift el parmak alfabesi ve sözlük kelimelerinin yanında; rakamlar ve tarihler, istekler, öneriler ve şikayetlerle ilgili olarak da işaret dili eğitimi verilecek. Engelli vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarını daha kolay idare ettirmek için yapılması gereken, tüm toplumsal hayatı engelli vatandaşları da düşünerek şekillendirmektir. Biz eczacılar, ‘Engelli Dostu Eczane’ projesi kapsamında görme engelli vatandaşlarımız için de yazıların onların okuyabildikleri Braille alfabesi ile yazılabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Proje kapsamında engelli rampaları bulunan ve diğer tüm önlemleri sağlayan eczanelere ‘engelli dostu eczane’ logoları vereceğiz." denildi.

PROJELER DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZA İNANDIRDI

İşitme Engelliler İçin Türkiye’nin İlkleri ödül töreninde TEB’in de ödüle layık görüldüğü kaydedilen açıklamada, "14 kişi ve kurumdan biri olarak bizim de ödüle layık görülmemiz, engelli vatandaşlarımızın gündelik hayatta karşılaştıkları engellerin bir nebze de olsa ortadan kalkabilmesi amacıyla yürüttüğümüz ve emek verdiğimiz projelerle doğru işler yaptığımıza bizleri bir kez daha inandırdı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli meslektaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımız dahil olmak üzere, tüm engelli vatandaşlarımıza eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı davranılması için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatıyor, engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşama inancımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi